Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1992 Mazda MPV

Mazda MPV minivan har en 2,6-liters fyrcylindrig motor och en 3,0 sexcylindrig motor. Den tändinställningen av motorns kontroll när en gnista kommer att inträffa och starta motorn. Du bör regelbundet kolla tändinställningen på din motor som en del av dess underhållsbehov. Tändningen kan kontrolleras och justeras med ett enklare förfarande med några verktyg. Tändinställningen för 2,6-litersmotorn är 5 grader, och tändinställningen för 3,0-liters är 11 grader. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel (kilar) katalog Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din minibuss på i ett område med tillräckligt utrymme att arbeta på din motor. Stäng av alla tillbehör i bilen, inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

ur bilen och hjulkilar hjul runt hjulen av säkerhetsskäl. Ange bilen, lägg i friläge, dra i nödbromsen och ta motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Avsluta minibuss och öppna huven för att arbeta på din motorn. Engagera snabb eller varm tomgång alternativet, som ligger på drivlinan styrmodulen eller tomgång solenoid.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och sedan den svarta klämman på den negativa polen. Fäst klämmorna stroboskop till "nummer 1" tändkabeln ansluten till motorns topplock och skina ljuset på trissan ansluten huvudsakliga vevaxel.
5

Observera där tidpunkten ljus på remskivan jämförs med graden fliken på framsidan av motorn. Du bör nu kunna avgöra vad den aktuella tändning tiden är. Fortsätt till steg 6 om du ändå vill justera tändningen.
6

Lossa bulten distributören lockdown, belägen vid foten av distributören bostäder, med hjälp av en skiftnyckel. Koppla loss slangen distributören vakuum och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Använd startkablar att jorda förgasaren switch. Du kommer nu att kunna justera tändningen säkert
7

Rotera distributör med handen tills den tidpunkten markeringen på remskivan ställer upp med graden fliken på framsidan av motorn;. 5 grader är den rätta tändningen för 2,6-liters motor och 11 grader är den rätta tändningen för 3,0-litersmotor. Inte glida inte alltför långt bort från fabriken rekommenderade tändningen, du riskerar att skada din motor
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder.. Dra åt Lockdown bulten med nyckel och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från din motor, in i bilen, satte sändningen Park och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102666.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.