Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man mäter Ignition Timing

Det enklaste sättet att mäta tändningen är med induktiv timing ljus, en speciellt utformad strobe-typ ljus som klämmer till nummer ett tändstift tråd och blinkar för att belysa ett märke på fordon svänghjulet. Tändningsinställning inställningar är baserade på antalet grader av en kolv s resa, innan den når toppen på sitt slag. Exakta tidpunkten varierar mellan motorer och du måste leta upp rätt inställningar för ditt fordon för att bedöma om den aktuella inställningen är korrekt. Saker du behöver
Induktiv stroboskop
Visa fler instruktioner
1

Leta tidpunkten plattan, monterad strax ovanför bilens svänghjul. På de flesta bilar detta ligger på passagerarsidan i motorrummet.
2

Koppla bort strömkabeln från stroboskop och bifoga de positiva och negativa ledare i stroboskop nätsladd till respektive positiva och negativa batteripolerna.
3

Fäst timing ljusets induktiv klämma till antalet en tändkabeln. Var säker på att arrangera kablarna så att de inte kommer att trassla in sig i fläkten eller remmar när motorn startas.
4

Starta fordonet och anslut nätsladden till ljuset. Rikta ljuset vid tidpunkten plattan och sätta ljuset på. När lampan blinkar kommer det att lysa tidpunkten märket på svänghjulet när den passerar plattan, som anger antalet grader BTDC (före övre dödpunkt) tidpunkten är satt till.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102589.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.