Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en 2001 Miata bränslefilter

Byta bränslefilter på någon bil bör ske på regelbunden basis, men att ändra det på en Mazda Miata kan vara lite av en börda. Det beror inte bara är det svårt att komma åt, men det är också lätt att bryta i processen. Det tar några noggrann arbete för att göra detta jobb korrekt, men när du har, kommer din bil kör bättre än någonsin. I det här fallet är projektet fordonet en 2001 Mazda Miata, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tänger
platt skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
dräneringskärlet
Byte bränslefilter
Visa fler instruktioner
1

Höj bilen med domkraft och fäst den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säker innan du kryper under den.
2

Pop gasen dörren och öppna tanklocket, ställ den åt sidan. Lokalisera den stora gula kontakten under rattstången. Starta bilen och när det är tomgång, koppla ur selen. Bilen kommer då att stanna ute. Vrid tändningen till läge "Av" och installera pluggen.
3

glida under passagerarsidan bak på bilen av gasen dörren och leta reda på bränslefiltret locket. Detta är bredvid tanken och säkras med plast Phillips skruvar. Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort locket och ställ den åt sidan.
4

Ställ en tråget under filtret. Använd tång för att dra tillbaka slangklämmorna på bränslefiltret att frigöra bränsleledningarna. Om bränslefiltret har ersatts tidigare, kan den använda en annan typ av slangklämma så använd en platt skruvmejsel om det behövs. Dra sedan bränsleledningarna från filtret och ta bort filtret från bilen.
5

Installera det nya filtret på bränsleledningarna med hjälp av en tång eller en platt skruvmejsel. Starta bilen och kolla efter läckor. Om det inte finns någon, montera bränslefiltret locket med Phillips skruvmejsel och sänka bilen bort av pallbockar med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102303.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.