Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Time en Chevy V8

En motor är en serie av rörliga delar som arbetar tillsammans för att producera el. Om motorns komponenter inte är synkroniserade, kommer motorns uteffekt avsevärt kan minskas och bilens gas körsträcka kommer att drabbas. Denna synkronisering är vanligtvis kallas "timing" och är markerad med ett stroboskop och justeras vid distributören. Chevrolet V8-motorer är ganska enkla att tid, särskilt med tanke på att tidpunkten punkter på framsidan av motorn på den harmoniska balansblock. Saker du behöver
Motor specifikation handbok
Skruv Krita
eller golf tee
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera och markera rätt timing punkten. Runt den yttre kanten av den harmoniska balancer finns flera linjer och siffror. Varje rad representerar ett antal grader ur en 360-graders cirkel. Den rad som skall märkas varierar, beroende på motorn, och kan hittas genom att referera till motorns specifikation handbok. Scribe rätt märke på den harmoniska Balansblock med en bit krita.
2

Markera spetsen av timing pekaren. Tidpunkten pekaren är en liten metallbit strax ovanför harmonisk balansaxel. Stycket smalnar ner till en spets. Markera detta tips med en bit krita.
3

Bifoga ett stroboskop till batteriet och till nr 1 tändkabeln. En timing ljus består av en timing-pistol och tre sladdar. Fäst sladden med svarta krokodilklämman till den negativa batteripolen. Fäst snöret med den röda krokodilklämman till den positiva batteripolen. De slutliga sladd clips någonstans längs tändstiftkabeln för nummer ett tändstift. På Chevrolet V8, är nummer ett tändstift tråd på framsidan av motorn, på förarsidan.
4

Koppla loss vakuumslangen från distributören, om tillämpligt. Äldre Chevrolet har en tallriksformiga vakuum kapseln på sidan av fördelaren. En liten gummislang glider över ett metallbeslag i mitten av kapseln. Dra slangen från av vakuum kapseln, anslut sedan slangen med en skruv eller golf tee.
5

Lossa bulten i mitten av återförsäljarens nedhållande klämma på basen av distributör en skiftnyckel.
6

Se till att de tre kablarna från stroboskop är fria från fläktbladen och bälten motor, stäng av motorn på.
7

Dra trigga på timing ljus och rikta ljuset på den harmoniska balansblock. När blinkar stroboskop, kommer ljuset reflekteras av de två kalkfläckar. Motorn är "tidsinställd" när dessa två kalkfläckar justera. Vrid fördelaren tills markeringarna align, sedan stänga av motorn.
8

Koppla de tre kablarna stroboskop, dra åt distributörens nedhållande klämma med en skiftnyckel, anslut sedan vakuumslangen i vakuum kapseln på distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102268.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.