Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur vill kolla Hydraulic Fluid

Fordon använder hydraulisk vätska för bromsarna och koppling för manuella växellådor. Vid kontroll hydraulolja, kontrollera mängden vätska tillsammans, med kokpunkt och mängd vatten den innehåller. Dessa faktorer kommer att avgöra hur effektiva vätskan är, och om du behöver ändra det. Saker du behöver
Turkiet Baster
Digital refraktometer
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen, och leta reda på cylindern broms master. Detta kommer att monteras nära den plats där bromspedalen skulle uppfylla brandväggen, och det kommer att finnas en plastbehållare, behållaren, monterad på toppen av det. Öppna locket på huvudcylindern
2

reservoar, och kontrollera vätskenivån. Det bör finnas indikator märken på reservoaren, för att visa den lägsta nivå som krävs.
3

Sifon en liten mängd vätska från behållaren, med en kalkon Baster, och placera en liten droppe i en optisk refraktometer.
4

Håll refraktometer upp till ett ljus för att läsa flytande fukthalt och kokpunkt. Du behöver ändra det, om det finns mer än två procent vatten och /eller en kokpunkt lägre än 300 grader Fahrenheit.
5

Sifon resterande vätskan ut, om den behöver förändras. Följa alla lokala lagar för kassering av hydraulolja.
6

Lägg till ny vätska i cylindern och behållaren, efter behov. De flesta fordon kräver DOT 3 eller 4 vätska. Du kan hälla det direkt ur flaskan, men baster hjälper till att förhindra den från att spilla.
7

Upprepa processen för kopplingscylinder, om ditt fordon använder manuell växellåda. Om vätskan som används för bromsarna var kontaminerad, det finns en god chans att vätska för kopplingen är, liksom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102531.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.