Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Varför Gap på ett tändstift är så kritisk

Tändstiftet är den enhet som orsakar bränsle /luftblandningen i cylindern att bränna. Alla förbränningsmotorer har ett tändstift, eller i fråga om dieselmotorer, ett glödstift, för att initiera förbränningen i motorn. Tändstift i en bensinmotor har en ytterligare syftet att avlägsna värme från förbränningscylindern. Båda tullarna endast uppnås när rätt tändstift är korrekt installerad och med korrekt gap. Spark Plug Selection
Multiple Ground

Tändstift Det finns två skolor av tanke på tändstiftet val. Den första är att ersätta samma tändstift som tillverkaren ursprungligen installerade. Tillverkaren konstruerade motorn att köras med ett tändstift med den designade värme sortiment, utformat tändspalten, och lämpligt vridmoment.

Å andra sidan kan en annan tändstift tillverkaren väljas. Den nya tändstift måste vara av samma värme intervall, med samma tändspalten, och samma rätt moment. Normalt nytt tändstift ska antingen vara en multipel markslag, eller en uppgradering av material som hjälper motorn att leverera den gnista som behövs med beståndet tändsystemet.
Läsa Borttagen
Spark Plug
bort tändstift

Normalt tändstiften byts lämpligt var 30.000 miles. Inspektionen av ett bort tändstift ska visa en ljusgrå till ljusbrun missfärgning. Den negativa sonden ska inte vara mer än delvis bränns bort, och gapet bör vara endast något mer än det ursprungligen installerade springan mellan elektroden och jordelektroden. Dessa elektroder bör också stämma väl överens. En missad anpassningen kommer att orsaka en eller båda elektroder som ska brännas bort.
Korrekt Tändstiftsgap

En lucka som är för nära kommer inte att leverera rätt mängd gnista till tillfredsställande orsaka luft bränsleblandningen att brinna rent. Medan en lucka som är för bred kan inte tillåta tändsystemet att skjuta pluggen alls. Tändstift som inte gapped korrekt kommer motorn att antingen hoppa bränning, eller tända för tidigt i kompressionsslaget.

Ordentligt gap gnista också pluggar bort värmen från cylindern tändkammaren. "Temperaturen på änden av pluggen s tändända måste hållas tillräckligt låg för att förhindra förtändning, men tillräckligt hög för att förhindra nedsmutsning. Tändstiftet fungerar som en värmeväxlare genom att dra oönskad värmeenergi från förbränningskammaren och överföra värme till motorerna kylsystemet. Värmen utbudet av ett tändstift definieras som dess förmåga avleda värme från spetsen. "Addera Ställa en ordentlig Gap


Vid inställning gnistan kontaktens lucka för installation, använd biltillverkaren rekommenderade mellanrum. Motorn designern har testat motorn på en dynamo för att beräkna hela tändsystemet som ett komplett paket för motorns bästa resultat. Varje avvikelse från dessa specifikationer kommer att flytta motorerna optimala prestanda från motorn bästa tune-up prestanda. Dessa specifikationer kommer att hålla motorn från pre-igniton och detonation, vilket är en snabb och okontrollerad förbränning av bränslet i förbränningsrummet när kolven är fortfarande stiger.
Ordentlig rengöring

Efter avlägsnandet av tändstift varje plugg helhet bör rengöras utan att tillåta någon rost eller andra material att falla in i cylindern. Installationen av ett nytt tändstift ska utföras med en gummi insatt vägguttag. Dra åt tändstiftet, dra sedan åt ena hälften till tre fjärdedelar vändning till rätt moment. Detta bör vara tillräckligt från att låta tändstiftet s bricka från att låta eventuella gaser att fly före och under antändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102327.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.