Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter Tändstift i en 2005 Dodge Grand Caravan

för 2005 Dodge Grand Caravan använder en distributör-mindre tändsystem med sparkplug sladdar från batteri pack direkt på pluggar själva. Ändra tändstift påverkas inte av skillnaden från de gammaldags system, men du fortfarande måste arbeta en cylinder i taget så att du inte blandar ihop trådarna och ändra tändningsföljd av systemet. Caravan tändstift finns på en Biltema eller en återförsäljare, och ändra dem är inte svårt. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Tändstift socket
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från det negativa inlägget på batteriet. Använd en nyckel eller hylsa och spärrskaft för att lossa bulten och ta bort kabeln, sätta det åt sidan där den inte kan falla tillbaka mot batteriet.
2

Börja med en sparkplug, och ta bort tändstiftet tråd från pluggen. Ta tag i tråden vid uppstart och vrid den en aning när du drar bort pluggen. Dra inte i själva tråden, det kan skada den.
3

Avlägsna tändstiftet från topplocket med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Vrid kontakten moturs tills den är fri från trappstegen och lyft den ur huvudet. Släng den gamla tändstift.
4

in den nya tändstift i topplocket och vrid den medurs för hand tills den börjar i trådarna. Detta bidrar till att säkerställa att du inte korsar-trä sparkplugen eller topplocket. Dra åt tändstiftet med en hylsa och spärrskaft tills det är ordentligt, vrid den ¼ varv mer.
5

Placera en liten mängd av dielektriskt fett i sparkplug tråd boot och installera kabeln på pluggen. Fettet kommer att hålla fukten ute och göra det lättare att ta bort pluggarna i framtiden. Till nästa tändstift
6

Flytta och upprepa processen tills du har ändrat alla sex tändstift. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Använd en nyckel eller hylsa och spärrskaft för att dra åt bulten.
7

Starta din husvagn och kontrollera att motorn är igång ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102308.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.