Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ändrar tändkablarna på en Honda

Ändra tändkablarna på din Honda bil eller lastbil är ungefär samma som det skulle vara på någon bil. Det finns vissa saker som du måste ta itu med när du arbetar igenom. Tändföljd, eller i vilken ordning de tändstift måste skjuta, är kritisk, och om ens en plugg tråd är på fel plats, kommer ordern att vara avstängd och motorn inte köras rätt. Därför är det mycket viktigt att du inte drar mer än en plugg tråd i taget. Saker du behöver
Wrench in
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Honda och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten från den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel och ta bort kabeln från batteriet. Isolera kabeländen. Du vill inte tändsystemet att aktiveras när du arbetar med tändkablarna.
2

Lokalisera den första tråden på motorn. Det spelar ingen roll vilken du börjar med eller om du har 4, 6 eller 8 cylindrar, är processen densamma. Tag i första tändkabeln av boot på änden av tråden. Dra inte i kabeln. Det kommer att dra isär, lämnar metallen kontakten på kontakten och ger dig en onödig komplikation att ta itu med.
3

Twist boot och tillbaka och dra tändkabeln från tändstiftet . Följ tråd upp till distributören eller spolpaketet vid den motsatta änden och ta bort den på samma sätt. Lägga kabeln på marken och hitta nya som är samma längd bland dina nya trådar.
4

Placera en liten mängd av dielektriskt fett, ibland kallad boot fett, inuti båda stövlarna. Detta kommer att hålla vatten ur bagageutrymmet och skyddar anslutningen från korrosion, samt göra det lättare att få trådarna rabatt nästa gång.
5

Skjut kabeln på distributören eller spolpaketet, då kör ner kabeln till tändstiftet, efter samma väg den gamla tråden som används. Om det finns tråd vävstolar eller innehavare på din motor, se till att använda dem. De kommer att hålla trådarna upp den varma motorn och spara på bekostnad av att ersätta ledningarna igen. Skjut boot på tändstiftet. Det snäpper på plats när den sitter helt.
6

Flytta till nästa tråd och upprepa processen på varje plugg tråd tills du har dem alla. Anslut den negativa änden batterikabeln till terminalen på batteriet, installera bulten och dra åt den med en skiftnyckel.
7

Starta motorn och kontrollera att den fungerar ordentligt. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102379.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.