Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Metric Inch Däckstorlek Konvertering

Om du tittar på sidan av din bil eller lastbilens däck, kommer du att se en serie tal, vanligen betecknad som i följande exempel: P185/60R14. Den första av dessa siffror är däckets bredd i millimeter. Den andra är aspektförhållandet, som mäter bredden av sidoväggen i förhållande till den totala bredden. Det tredje numret är hjulets storlek, mätt i inches. Alla dessa siffror kan uttryckas i termer av standardvärden. Saker du behöver
Pen
Paper
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Anteckna däckstorlek som finns på sidan av bilens däck . Numret ligger nära den yttre kanten av däcket. Multiplicera det första numret, däckets bredd, med 0,03937
2

. Detta kommer att konvertera den bredden från millimeter till inches. Med hjälp av ovanstående exempel 185 millimeter, skulle däcket har en bredd av 7,28 inches.
3

Multiplicera däckets bredd (antalet finns i steg 2) med den procentsats som hittades i den aspekten förhållande, vilket är den andra av de tre siffrorna i däckdimension. Med hjälp av exempel däck, är sidoväggen 60 procent av bredden, eller 4,37 inches.
4

Multiplicera sidovägg bredden (antalet finns i steg 3) med två. Detta är nödvändigt för att fastställa hjulets diameter eftersom sidoväggen är med på båda sidorna av däcket fälgen. Exemplet däck skulle räkna till 8.74 inches av sidoväggen.
5

Lägg det tredje numret finns på däck, hjul storlek, den totala sidoväggen bredd (det nummer som hittades i steg 4). Denna totala kommer att ge kompletta däckets diameter, inklusive både monterade däcket. Den P185/60R14 kommer att ha en diameter av 22,74 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101934.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.