Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så mäter du dina fälgar

Fälgarna, eller hjulen, i bilen vanligen ut några standardstorlekar: 15 -, 16 - och 17-tums fälgar. Om du är ute efter att ersätta din fälgar, du kommer att behöva veta exakt hur stor din fälgar är. Du kan mäta din fälgar på två olika sätt, men bara en rekommenderas av Rick Bixman, ägare av Tire Discount House i Dearborn Heights, Mich Enligt Bixman, fälgar mätning kan vara ganska farligt för någon annan än en professionell mekaniker, som bilen måste hissas upp från marken (du kan inte bara ta ett måttband och mät från ena sidan av fälgen till den andra, man måste mäta insidan av fälgen istället). Men, säger Bixman att det är ett sätt som inte bara är säkert och enkelt, men vem som helst kan få denna mätning exakt: kolla dina däck. Instruktioner
1

Läs ett av däcken för närvarande på din bil. Du kanske har alltid märkt varumärket eller tillverkarens namn, stämplas på varje en av dina däck, men det finns också några andra viktiga informationen efter märket.
2

Undersök "Size Series" ligger efter märket. Den Size serien börjar med bokstaven "P" eller bokstäverna "LT" och följas av en serie siffror (dvs. P172/60R17).
3

Leta upp "R" och de två siffrorna som följer den i storlek serien. I det här exemplet (P172/60R17), "R17".
4

Skriv ner de två siffror som följer "R" på storleken Serie av dina däck. Det antalet är storleken fälgar eller hjul, som du har. För detta exempel, fälgarna är 17 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101788.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.