Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser Dating koder på nya däck

De datumkoder på bilens däck berätta däckens tillverkningsdatum. Du kan bestämma åldern på dina däck genom att lokalisera tillverkningen datum och subtrahera det från dagens datum. Ju äldre däcket, desto mer sannolikt kommer inte att fungera. Kontrollera däckens datumkoder både för att undvika att köra på gamla däck och att däcken du köper i butiken är faktiskt nya och har inte bara satt runt torr röta under de senaste åren. Tillverkningen datum för dina däck överensstämmer med de fyra sista siffrorna i ditt däck serienummer. Saker du behöver
kalendern för året för däckens tillverkningsdatum
Visa fler instruktioner
1

Leta upp serienumret på din bil däck --- 10 -, 11 - eller 12-siffrigt nummer tryckt på sidan av dina däck. Det kommer att följa bokstäverna "DOT". Serienumret ska visas på båda sidor av däcket, men vissa tillverkare endast skriva ut det fullständiga serienumret på ena sidan och ett partiellt på den andra. Om du ser ett serienummer som inte har minst 10 siffror, tittar du förmodligen på den partiella. Jack upp bilen och ta bort däcket för att se det fullständiga serienumret.
2

Skriv ner serienumret för dina däck. De fyra sista siffrorna i serienumret representerar tillverkningsdatum är. Det ser ut ungefär som "1410." I detta exempel står "14" för den 14: e veckan av året och "10" är kort för 2010.
3

Använd kalendern för att bestämma vilket datum överensstämmer med veckan deoted på dina däck. Till exempel, föll den 14: e veckan av 2010 i april, vilket exemplet däcket skulle ha tillverkats i mitten av april 2010.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101587.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.