Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur monterar jag Tires när ersätter endast två?

Bilens däck har ett stort ansvar för att hålla fordonets ägare och passagerare säkra under transport. De måste utföra, gripande vägen och hålla fordonet stabilt på en riktig bana linje under alla väderförhållanden och över ojämn väg. Vissa ägare har råd med premium däck och kan köpa dem i kompletta set om fyra. Andra fordonsägare kanske bara har tillräckligt med reserver för inköp av två däck. Placering av nya däck kan vara ett viktigt beslut, och många fordonsägare har blivit förvirrad över korrekt placering av nya däck, men framför allt placeringen av två däck. Saker du behöver
Bruksanvisning
Däck diagram (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
Hur ersätter två nya däck på din bil
1

Bestäm den exakta storleken däck som du behöver för utbyte. För att göra detta bör du konsultera din instruktionsbok eller läs däckbeteckningen direkt från däck och skriva ner informationen. Se till att alla däcken på din bil matcha med däckbeteckningen numret. Ta exemplet med däck:

P225/50R1691S

"P" brev betyder att däcket har utformats för en personbil, som inkluderar minibussar, bilar, några av de mindre stadsjeepar och lätta lastbilar. Den "225" beteckning innebär att bredden av däcket över dess yttre sidovägg till dess inre sidovägg mäter 225 mm, varvid däcket monteras och uppblåst. Nästa nummer, "50" anger att däcksidan höjden, från kanten till toppen av slitbanan, och innebär att höjden på det här däcket åtgärder 50 procent av dess bredd - Ett högre värde innebär ett högre däck (se ref 4 ).
2

Läs brevet efter "50" beteckning i P225/50R1691S strängen (se ref 4). Bokstaven "R" indikerar den inre strukturen av däcket. I detta fall är R betyder att detta däck har en radiell konstruktion. Radialdäck står för de flesta däcken på vägen i dag och står för 98 procent av alla sålda däck. Om ett "Z" brev följer R, betecknar detta en hastighet rating, och alla sådana däck bör ha att matcha brev.

Titta på numret "16." Den 16 siffran anger fälgdiameter eller fälgdiameter. Vanliga fälg storlekar kan vara 14, 15, 16, och ibland 16,5-inches (för större lastbilar). Rim storlekar matchar mycket på alla fyra däck på fordonet. Den däckservice beskrivningen "91s" identifierar hastigheter och kvaliteter belastning, där Z hastighetsklass brev kan vara frånvarande. Tjänstebeskrivning siffror-brev har använts på alla däck sedan 1991, så det kanske inte dyker upp om bilen har däck som tillverkats före detta datum (se ref 4).
3

Instruera reparera mekaniker eller däck försäljare att montera två helt nya däck på bakaxeln av ditt fordon. Sunt förnuft säger att två nya däck ska monteras på fordonets front sedan den främre änden väger tyngre, och med framhjulsdrift, utövade trycket sätta mer stress på däcken. Denna slutsats har ändrats, eftersom de främre däcken slits bara marginellt mer än bakdäcken. Anledningen till att placera två nya däck på baksidan har att göra med vattenplaning i vått väder, och hålla den bakre delen av fordonet stabilt under hala svängar. Montera alltid två nya däck på baksidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101454.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.