Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är definitionen av differenstryck?

Differenstryck definieras som skillnaden av tryckmätningar mellan två punkter i ett system. Denna mätning är viktigt i applikationer som har tryck funktionalitet, såsom väder instrumentering, flygplan och bilar. Vad Differentialtryck Mäter
tryck

Differential typiskt mäter förändringar i trycket av gaser eller vätskor. Det är den kraft per ytenhet. Det kan också betraktas som den kraft som krävs för att förhindra att en vätska från att expandera. Addera SI Units

Differenstryck vanligtvis mäts i SI (internationella system av enheter) enheter av en pascal. En Pascal är en newton per kvadratmeter.
EES Units

Differenstryck kan också mätas i EES (engelska Engineering System) enheter, såsom pounds per kvadrattum eller barer.
Typer av differentialtryck

Differenstryck kan mätas som absolut tryck eller övertryck. Det är viktigt att veta skillnaden mellan de två när du använder informationen i mätningar eller beräkningar. Absolut tryck är summan av atmosfärstrycket och trycket uppmätt. Gauge trycket är mätningen avläses från mätaren.
Exempel på Pressure Measurement

Ett exempel på ett övertryck mätning är ett däck luft-tryckmätare. En mätning av 0 psi (pounds per square inch) övertryck är faktiskt 14,7 psi absolut tryck vid havsytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101150.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.