Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Balansering av däck Verktyg

En av de viktigaste aspekterna i vården av dina däck är att se till att de är balanserade. Rätt däck balans hjälper dig att få bästa möjliga gas körsträcka ur bilen. Balanserade däcken hjälper också med dragkraft och allmänna fordonets stabilitet. Men för vissa kan det vara svårt eller för dyrt att ta bilen till återförsäljaren eller garaget för att få detta gjort. Om du har rätt verktyg för din egen, skulle du kunna balansera dina däck på egen hand. Balansering av däck Machine

En balansering av däck maskin är en av de dyraste, men mest nödvändiga verktygen för att balansera däck. Dessa maskiner snurra däcket och kontrollera om det vinglar i däcket som tyder på obalans. En avläsning indikerar generellt där däck vikter kommer att behöva placeras och hur mycket vikt att balansera däcken. Den typ av maskin du köper beror på vilken typ av fordon du kommer att arbeta på. Det finns stora lastbilar maskiner och passagerare maskiner däck. Adaptrar finns för att göra maskinerna kompatibel med motorcykeldäck.
Wheel balanseringsvikter

När du har fastställt huruvida däcket är ur balans och vad som är nödvändigt att åtgärda eventuella obalans, är hjulvikter används. Dessa vikter finns i en mängd olika storlekar, från 5 gram till 60 gram. Ibland mer än en vikt kan vara nödvändigt, och dessa vikter kan behöva placeras på olika olika platser på själva däcket. Efterkontroll däcket efter vikt placering bidrar till att dina däck är ordentligt balanserad. För att placera dina hjulvikter Addera ditt hjulvikt Hammer

, kommer du behöver en hammare hjulvikt. Några av dessa kommer också att innehålla en klo som kan användas för att avlägsna eventuella hjulvikter som är felplacerade eller inte längre behövs på grund av ett däck balansera. Om du köper en hammare hjulvikt som inte har ett däck remover ingår, finns det separata däck removers tillgängliga liksom.
Hjul spår

Ett hjul mätare kan vara ett mycket viktigt verktyg, särskilt om du kommer att balansera olika typer av däck. Denna mätare kan berätta vilken typ av hjul vikt är det bästa att använda för den speciella däck och fälg du arbetar med. Den innehåller också en gram-till-ounce konverteringsverktyg, så att du kan göra snabba, enkla omvandlingar.
Adaptersatser

Många olika adapter kit finns för ditt hjul balansering maskin. Dessa adaptrar kan du kunna rymma olika fälg stilar på din maskin. Dessa paket hjälper till att minimera possiblility att skada fälgar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101798.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.