Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man lyfter ett bildäck

Att få en punktering kan snabbt förstöra en bra dag. Om du upptäcker att din bil har en plan, är det viktigt att på ett säkert sätt stoppa körning på det skadade däcket så snart som möjligt, för att förhindra ytterligare skador på fälgen på dina däck, samt för att förhindra att köra på ett osäkert sätt. För att ta bort däcket och ersätta den med en ny, är det viktigt att se till att du följer rätt säkerhetsåtgärder när du lyfter däcket. Saker du behöver
Bil jack
Brick eller däck kil
Jack handtag
Visa fler instruktioner
1

Stanna bilen på plan mark. Stöttning en bil på ojämnt underlag kan orsaka domkraften att bryta, vilket kan vara mycket farligt.
2

Placera en tegelsten eller däck kil under däcken inte lyfts, på motsatt sida av den lyfte däcket. Om du lyfter en bakre däck, skulle du vilja sätta kilen eller tegel tätt mot fronten av framdäcken, till exempel.
3

Placera domkraften under bilens ram. Om ditt uttag har en skåra skuren i toppen av det, kommer du att leta efter en bit metall ram, som passar slitsen. Om ditt uttag har en bred, platt topp, kommer du att leta efter en del av ramen nära däcket som matchar toppen.
4

Sätt domkraften handtaget i uttaget. Domkraften kommer att ha en öppning på en roterande del som stämmer överens med slutet av domkraften handtaget.
5

Rotera handtaget för att bringa uttaget för att sträcka sig uppåt, och fortsätta stöttning tills däcket är helt utanför marken, och kan fritt roteras med lätt tryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101113.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.