Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Refinish lättmetallfälgar

skrapsår, bulor eller skråmor - lättmetallfälgar inte med blida ögon på dessa typer av skador. Den dåliga nyheten är denna typ av skador kommer inte polera ut med en trasa eller borste renare. Den goda nyheten är att det är en gammal beprövad metod för att få dina fälgar tillbaka i form. Saker du behöver
Diskmedel
Clean Paint handduk
tunnare
luddfri trasa
Maskeringstejp
Brown papperssäckar (10) eller ett gammalt lakan
slipblock
Sandpapper (240 grit och 400 grit) katalog Bondo putty
Spray Primer
Silver hjul lack (sprayburk) katalog högblank klarlack (sprayburk)
Visa mer Instruktioner
1

Skrubba hela hjulet, inklusive det skadade området, med diskmedel och ett hjul borste. Torka noggrant med en ren handduk.
2

Applicera en daub av thinner till en luddfri trasa och rengör den skadade delen av fälgen. Alla spår av smuts och skräp måste tas bort innan du går vidare till nästa steg.
3

Täck alla ytor runt den skadade delen av fälgen med maskeringstejp. Inkludera själva däcket och återstoden av fälgen.
4

Antingen tejp brunt papper eller ett gammalt lakan till återstoden av bilen vänd de skadade däcken. Detta är för att förhindra silver hjul lack, högblank klarlack eller primer fastnar på resten av bilen.
5

Slipa försiktigt skadade området med hjälp av 240-grit sandpapper och en slipkloss. Torka av området med en ren, torr handduk.
6

Applicera tillräckligt Bondo spackel för att fylla och täcka det skadade området. Låt 15 till 30 minuter för att torka (se tips).
7

Sand den torkade spacklet tills jäms med resten av fälgen med 400-grit sandpapper och en slipkloss. Torka av området med en ren, torr handduk.
8

Spraya primer på det skadade området (och endast det exponerade området). Applicera ett jämnt lager och låt 15 minuter för att torka.
9

Sand den torkade primern igen tills jäms med resten av fälgen med 400-grit sandpapper och en slipkloss. Torka av området med en ren, torr handduk.
10

Spray ett jämnt lager av silver hjul lack över slipade området. Låt 20 till 30 minuter för att torka.
11

Spray annat jämnt lager silver hjul lack. Låt torka över natten.
12

Spray ett jämnt lager högblank klarlack för att försegla i silver hjulet lack och återställa en glans till fälgen. Tillåt 24 timmar att torka innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101005.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.