Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man diagnostisera problem Tire Vibration

Hitta en plötslig skakning eller vibration i bilen när du får upp farten på motorvägen är ett irriterande problem som orsakas av ett antal problem. Vibration frågor kvar odiagnostiserade kan leda till ojämnt däckslitage eller misslyckande. Ta några minuter och felsöka vibrationer så att du kan fortsätta på din resa på ett säkert sätt. Instruktioner
1

Leta efter synliga skador på däcken, såsom exponerade trådar, kala fläckar och bubblor. Kontrollera däcktrycket för att säkerställa att de överensstämmer med tillverkarens specifikationer.
2

Kontrollera hjulmuttrarna för att verifiera ingen har brutit och var och en är tight. Lösa eller saknade muttrarna kan leda till förlust av hjulet under körning.
3

Tänk eventuella senare ändringar eller reparationer som görs på bilen och hur de kan ha påverkat de däck och hjul . Utslagning trottoarkanter eller gropar kan rubba balanseringsvikter, fälgar böj och orsaka skador på däcken. Har bilen besiktigas om en ny incident inträffade innan problemet.
4

Inspektera framaxlar om vibrationer resonans genom ratten. Leta efter bitar av plast eller andra föremål fångas i församlingen.
5

Lyft bilen med en domkraft och inspektera drivlina och bakaxel för tecken på skador eller slitage. Drivaxeln ofta har balansvikter likt hjulen, som är känsliga för att bryta eller falla av.
6

Ta bilen till en professionell för en fullständig inspektion. Dolda motor eller drev problem tåg kan orsaka vibrationer som är svåra att skilja från vanliga däck och hjul vibrationer. De flesta vibrationer är lätta att fixa en gång funnit och kan spara kostnaden för en ny uppsättning däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100842.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.