Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Kontrollera däckens lufttryck

Att ha rätt lufttryck i bilens däck är mycket viktigt för säkerheten och mekaniska välbefinnande i ditt fordon. Felaktigt lufttryck kan leda till ojämnt däckslitage, minskad bränsle körsträcka, dålig åkkomfort eller till och med en olycka. Så, kontrollera däckens lufttryck är en underhållsobjekt som bör göras regelbundet. Lyckligtvis är det snabbt och enkelt att göra. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Hitta din fordonstillverkarens rekommenderade lufttrycket i däcken. Det kommer att skrivas i bilen instruktionsboken eller på en etikett inuti fordonets dörrar. Ta av locket från ventilskaftet på däck som skall prövas
2

. Låt kåpan på en säker plats där den inte kan rulla iväg.
3

Tryck den öppna änden av en lufttrycksmätare ordentligt på din däckets ventilskaft, hårt nog så att du inte hör någon luft läcker ut.
4

Läs trycket på lufttrycksmätare. Om däckets lufttryck är under fordonstillverkarens rekommenderade däcktryck nivå, då du kommer att behöva lägga luft till däcket tills däcket lufttrycket når tillverkarens rekommenderade nivån.
5

Kontrollera däckets lufttrycket igen efter påfyllning av luft. Upprepa processen för påfyllning av luft och kontroll av däckens lufttryck tills däcket når tillverkarens rekommenderade nivån.
6

tillbaka locket på ventilskaftet när däckets lufttryck når tillverkarens rekommenderade lufttrycket i däcken nivå.
7

Upprepa processen för kontroll lufttrycket i däcken på alla fyra däck för att se alla däck har samma tryck däcken för smidig åkkomfort.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100806.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.