Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inspektera däck i en Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee är en medelstora SUV populärt med människor som spenderar sina helger utomhus, men som bor i en mer urban miljö. Varje månad eller så, bör du kolla bilens däck för att garantera säkerheten. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däckens tryck (PSI) genom att föra in en mätare däcktryck i munstycket på sidan av däcket som kallas däckets ventilspindeln. Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett väsande luft. Notera avläsningen på ringtryckmätaren. Leta efter en dekal på förarsidans dörr som låter dig veta vad den maximala däcktrycket ska vara för dina däck. Nyare modeller av Jeep har en Tire System Pressure Monitoring (TPMS) som gör att du känner på instrumentbrädan om det finns ett problem med ditt däcktryck.
2

Addera eller subtrahera luft till dina däck om din PSI indikerar den. Lägga luft till ett däck är lätt med en enkel luftpump, finns på bilverkstäder eller på bensinstationer. Du kan dra luft från däcken genom att trycka på metallen skaftet i mitten av ventilen med en pennspets. Addera 3

Undersök förslitning av däcken. Däck ska bära jämnt. Slitage på kanterna eller i mitten kan indikera över-eller under-inflationen. Om du märker udda utbuktningar eller ojämna kanter, kan däcken behöver bytas och omläggning. Se till att du rotera däcken om du märker bär på samma ställen på alla däcken.
4

Inspektera slitbanan. Sätt ett öre i ett däck spår med Lincolns huvud upp och ned. Om du kan se alla Lincolns huvud däcket behöver bytas, kan du också söka efter barer däckslitage i däcken över trappstegen. Om du ser detta, behöver däcket bytas ut.
5

Titta på däck för inbäddade objekt såsom spikar. Du bör också kontrollera för andra skador, sprickor eller udda utbuktningar i däcken och byta däck efter behov.
6

Byt ut däck med rätt storlek. Besök GoodyearTires.com (se Resurser nedan) för att söka efter rätt storlek däcken. Om du köper din Jeep används, se till att den tidigare ägaren sätta rätt storlek däck på din SUV.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100901.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.