Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inspektera aluminiumfälgar

Mest bil fälgar tillverkas är aluminium. Stålfälgar oftast är täckta med navkapslar. Synlig fälgar --- typiskt tillverkad av en aluminiumlegering, vanligtvis aluminium och magnesium --- är oftast antingen polerade eller doppas i krom eller färg. Aluminium, ett relativt flexibelt material, har överlägsen värme-avledning förmåga. Materialet låga vikt ger föraren större kontroll över fordonet. Tyvärr, fälgar aluminium är benägna att fysiska skador från någon form av påverkan. Inspektera används aluminiumfälgar utgör en multipel-steg process. Saker du behöver
Spinning wheel balancer
Visa fler instruktioner
1

Montera ett fälgen du planerar att inspektera på en snurrande däck balansblock, håller däcket på fälgen för inspektionen. Följ instruktionerna för balansblock för korrekt montering.
2

Sänk huven av balansaxel, och titta på däcket snurra underifrån. Titta slitbanan på däcket, det bör inte flytta från sida till sida eller uppåt och nedåt på alla. Varje rörelse av detta slag visar en skev däck eller fälg.
3

Dra mätarm ur maskinen, och röra sin rundade spets lätt till läppen av fälgen. Armen glider in och ut ur sidan av maskinen på sidan närmast hjulet.
4

Snurra däcket för hand så snabbt som möjligt. Håll mätarmen mot läppen av fälgen lätt så det fungerar som nålen på en skivspelare. Titta den rundade toppen noga. Tipset kommer att stå stilla med ingen upp-och-ner eller från sida till sida rörelse om aluminiumfälg är helt rund. Upp-och-ner rörelse indikerar en skev läpp. Sida-till-sida rörelse, vilket innebär hjulet driver spetsen av armen mot maskinen, indikerar att kanten själv har blivit skev.
5

Avlägsna fälgen från maskinen, och demontera däcket. Titta på mitten av fälgen för tecken på skador. Inspektera läppen av fälgen, klackelementen hål och hål centrum för tecken på sprickor, böjar eller rost. Rost visar att beläggningen har försämrats på fälgen som kommer att leda till skevhet av metallen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101846.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.