Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Fäst Vinterdäck för Ice

vinterdäck även kallad "vinterdäck," bör användas i områden där snö, is, snömodd och låga temperaturer är vanligt förekommande. Till skillnad från vanliga däck, vinterdäck behåller sin elasticitet när temperaturen sjunker under 45 grader Fahrenheit. Dessutom är vinterdäck gjorda med en unik slitbanemönster som förbättrar grepp på snöiga och isiga vägar. Den allmänna effekten av vinterdäck är en ökad nivå av kontroll vid körning i vinterväglag. En mekaniker kan passa vinterdäck på din bil professionellt, eller bilägare som har rätt kunskap och utrustning kan göra det på egen hand. Saker du behöver
Vinterdäck och fälgar
Vehicle domkraft
Cross hylsnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Välj ett vinterdäck som passar din bil och de förutsagda körförhållandena. De olika typerna av vinterdäck kan forskat på nätet eller genom att konsultera med en mekaniker.
2

Montera dina vinterdäck på sin egen uppsättning av vinter fälgar. Detta kräver avancerade däck maskiner och görs bäst av en professionell mekaniker. Dessutom kan vinterdäck köpas i set redan monterade på fälgar. Även om det inte är nödvändigt att ha två uppsättningar fälgar, ha vinterdäck monterade på sin egen uppsättning av robust fälgar kommer att göra överföring till vinterdäck mycket lättare. Stål och aluminiumfälgar fungerar bäst för vinterförhållanden eftersom de är starka och står sig väl i tuffa förhållanden.
3

Hissa upp bilen på en domkraft så att den lyfts precis tillräckligt för att ta bort befintliga däck utan dem dra på marken. Kontrollera att uttaget ligger stadigt mot botten av bilen.
4

ta bort hjulen muttrarna på din befintliga fälgar med en cross-hylsnyckel och ta bort hjulen och däck tillsammans. Använd motsols rörelse när lossa muttrarna. Förvara vanliga däck och hjul på en säker, torr plats under vintersäsongen så att de kan sättas tillbaka när väderförhållandena förbättras.
5

Skjut det nya hjulet och fäst vinterdäck på nakna navet och gänga på hjulets muttrarna. Dra åt muttrarna med en cross-hylsnyckel. På marken
6

Sänk bilen och dra åt muttrarna igen, men med en momentnyckel istället för en cross-hylsnyckel. Hjulen ska dras åt enligt hjulets åtdragningsmoment inställning som tillverkaren rekommenderar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101845.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.