Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så att jämföra priser på däck

Däck handla inte kan vara roligt, men det behöver inte vara svårt. Beväpnad med en grundläggande kunskap om däckens konstruktion och storlek däck som behövs för din bil, kommer du att kunna jämföra däck priserna med tillförsikt. Instruktioner
1

Anteckna däckstorlek för din bil. Detta är präglad på sidan av däcket. Till exempel är 195/75R-14 en gemensam däckstorlek. De 195 mäter bredden på slitbanan, hänvisar 75 till höjden av däcket från fälgen till kanten av slitbanan och 14 är mätning, i inches, av hjuldiametern för ditt fordon. R helt enkelt används för att beteckna ett radialdäck. När du handlar för däck
2

, alltid få en prisuppgift för samma storlek på däcket så att du kan göra en riktig jämförelse.
Sida 3

Nästan alla däck som säljs för konsumentbruk är utformade som "alla väder" däck. Om du inte bor i en region som kräver vinterdäck under vissa månader eller bor i ett område där vintrarna är särskilt brutal, kommer alla väder däck tjänar sannolikt du väl. Högpresterande däck konstruerade för sportbilar är byggda för hastighet och manövrerbarhet.
4

Kontrollera körsträcka garanti på däcken och skriver att informationen ner bredvid priset. Ett däck med en 50.000 mil garanti kommer att kosta mer än ett däck garanteras för 40.000 miles. För giltiga prisjämförelser, titta på däck med liknande garantier. Om du inte kommer att hålla bilen i ytterligare 50.000 miles, kanske du inte vill prissätta kostnaderna för däck garanteras för den körsträcka. I stället jämför priset på däck garanteras för ungefär hur lång tid du vill köra fordonet. På så sätt får du dina pengar värde ur däcken och ändå ha anständiga trampa på dem när du sälja eller byta bilen.
5

Skriv ner bygg kvaliteter däcken du jämför . Två stålband är starkare och dyrare än en enda rem däck.
6

utvärdera den operativa kostnaden för däcket genom att dela priset i antal miles på garantin. En $ 150 däck garanteras för 50.000 miles kostar 3 cent per kilometer under däckets livslängd. Samma storlek däck kostar $ 120 för samma garanti kostar 2.4 cent per mil.
7

Inse att premium däck kan ge ökad bränsleeffektivitet på lång sikt, så om du planerar att hålla din bil för livslängden på däcken, kan du få bättre värde från däck dimensionerade för bättre bränsleekonomi, även om de kan vara dyrare initialt än en jämförbar uppsättning däck. Till exempel, om bränslebesparingar på ett bättre rankade $ 150 däck funkar till $ 600 över 50.000 miles, därefter uppsättning med fyra däck betalar sig. Tänk på att du måste köra bilen för att livslängden på däcken att härleda att besparingar.
P Om du planerar att hålla bilen för bara ytterligare 25.000 miles, kommer du inser inte samma nivå besparingar på en 50.000-mil däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101031.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.