Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man behandlar torr röta i Tires

röta kan negativt påverka hälsa och livslängd av bildäck. Röta uppstår i allmänhet när däcken blir spröd och torr på grund av lågt lufttryck, inaktivitet, exponering för ultraviolett och ozon strålar och smuts ackumulering som bryter ner sina gummiskikten. Särskild däck skydd vård är avgörande för att förhindra röta. Om det inte upptäcks tidigt, kan röta skada helt däck och få dem att vara osäkra på vägen. Saker du behöver
Vattenbaserad däck protectant
Vattenslang
Sponge
Vattenbaserad däck avfettningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Inspektera skadan. Undersök där däcken har blivit speciellt slitna och där däcksidan har blivit knäckt. Ju längre däcken har suttit stillastående och utsätts för ultraviolett ljus, desto större är skadan. Däck inte att reparera kommer att behöva ersättas.
2

Investera i vatten-baserade däcksoljor att smörja och täta sprickor på däcken. Undvik att använda petrokemi och silikonbaserade oljor eftersom de kan strippa skyddande vax från däcket och utsätta dem för högre nivåer av UV-strålar som ökar nedbrytningshastigheten. Addera 3

Applicera två lager vatten-baserade däck avfettningsmedel till en stor svamp och torka av den på alla delar av varje däck. Spraya däcken ner med en vattenslang på ljummet vatten för att skölja bort avfettningsmedel, smuts och sot. Låt däcken lufttorka under två till tre timmar.
4

Mätta däcket med en vatten-baserad däck skydd lösning (finns på de flesta bil butiker). Tillämpa denna lösning var 20 till 30 dagar för att öka däckets hinder för ozon och UV-strålar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101345.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.