Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur förstå Numbers på däck

Däck har flera nummer stämplat på däcksidan. Två av dessa är av största vikt för konsumenten. Dessa inkluderar däckets storlek och tillverkningsdatum. Däckstorlek ger dig måtten på dina däck. Datum för tillverkningsindustrin visar när däcket gjordes, vilket är viktigt för att avgöra hur gammalt ett däck är och när det inte längre är tillförlitliga. Instruktioner
Storlek
1

Lokalisera de stora, djärva brev som ser ut ungefär så 245/40R16 92V. Dessa är däckets storlek, belastningsgrad och hastighet siffror betyg, och de är oftast belägna i centrum av sidoväggen, större än alla andra print.
2

Titta på första numret, 245 i exemplet. Denna siffra representerar bredden på däcket i millimeter.
3

Lokalisera det andra numret, 40 i exemplet. Detta representerar proportionerna, eller förhållandet mellan höjd och bredd, uttryckt i procent. I exemplet skulle sidoväggens höjd vara 40 procent av bredden av däcket. I detta exempel motsvarar 40 procent av 245 millimeter 98 millimeter.
4

Titta på den tredje siffran, 16 i exemplet. Detta representerar fälgdiameter i inches.
5

Hitta det sista numret och bokstavskombination, 92 V i exemplet. Den 92 representerar belastningsgraden. Exemplet är 92 betyder att däcket kan stödja högst 1,389 pounds. Den "V" är hastigheten rating, vilket är 149 km /h i detta exempel. Detta är den maximala hastigheten däcket är att kunna upprätthålla.
Tillverkningsdatum
6

leta efter en etikett som börjar med "DOT" följt av 10 till 12 tecken. Detta är oftast placerad på innerkanten av däcket i medelstora print.
7

Lokalisera tre-eller fyrsiffriga koden i slutet av denna serie. Som ett exempel kan det stå 1007.
8

Läs de två första siffrorna i koden. Detta motsvarar den vecka på året då däcket producerades. Däcket från exemplet således produceras i 10: e veckan av året, eller i mitten av mars.
9

Titta på den sista siffran (s). Om det bara fanns tre siffror i koden, då däcket producerades före 2000, och den ensiffriga vänster är det år av något decennium, ingen ytterligare information presenteras för att berätta vilket årtionde, men. Om det fanns fyra siffror i koden, sedan de två sista siffrorna representerar året. I exemplet, var däcket producerades i 2007. Det rekommenderas allmänt att byt däcket är äldre än 10 år. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101771.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.