Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Om Mätare däcktryck

Oxygen-fyllda däck måste upprätthålla en viss press att fungera korrekt. Under rätt förutsättningar, kan ett däck upprätthålla ett konstant lufttryck under långa tidsperioder när det inte finns några däck defekter, och den yttre miljön förblir konstant. När det blir nödvändigt att se hur mycket lufttrycket är inne i ett däck, kan en ringtryckmätaren berätta exakt hur mycket luft har tvingats in i ett däck. Ett villkor för skador, lågt lufttryck, kan vara ett resultat av en läcka i däcket. Motorsport program kan kräva en ständig kunskap om krävande däcktrycket vara säker på att ett visst tryck är i bruk vid varje given tidpunkt. Manometrar är en stor resurs för fordonsdrift och kan hittas i en mängd olika typer, former och storlekar. Identifiering

En luft tryckmätare består av en matchande ventil till ett däck ventil som medger däckets inre luft att tvingas genom en mätanordning som spårar och registrerar den totala mängden av lufttrycket inuti däcket. Medan ventilen typ förblir konstant i typ från mätare för att mäta, skriver de om mätinstrument kan variera. Vissa manometrar är penna typ mätare som medger däckets inre luft för att tvinga ut ett ankare vilket markeras i steg som mäter lufttrycket beroende på hur långt ut ankaret trycks. Du kan också hitta digitala mätverktyg som vidarebefordrar trycket via en digital avläsning. En annan typ av lufttrycksmätare har ett rekord ringa mätning som tillåter luften att aktivera ratten arm som noterar rätt tryck. Ratten och digitala mätare kan antingen ha en styv luftintaget som förbinder inloppsventilen med mätutrustningen. Vissa mätare är en ventil ansluten till mätaren via en böjlig slang.
Historia

Tidiga former av påtryckningar penna däck mätare har varit i bruk sedan början av 1900-talet. Utvecklingen av gummi och gummit däcket skapat ett behov av att testa trycket i ett däck vid varje given tidpunkt. Eftersom många tidiga modeller av däck hade problem med läckande tätningar och gummi, var det mer vanligt att se en bilägare med en ringtryckmätaren praktiskt än det är idag. Dagens manometrar som liknar de tidiga modellerna speciellt de nyare stick mätare som visar trycket i ett däck noterade på en inkrementell pinne kommer att släppa under press.
Funktion

Testa trycket hos luften inne av fordonsdäck är syftet med ett däck tryckmätare och de utför sitt jobb ganska bra. Varje typ av mätare kan användas för att få en snabb referens till den ungefärliga lufttryck men lite luft tryckmätare är krävande i avläsningen som kan produceras. Motorsports lita på däcktrycket för att få mer körsträcka, bättre hantering och längre livslängd av prestanda däck som är extremt dyra och kräver en rätt lufttryck för att köras korrekt. Kontrollera däckens lufttryck under användning kommer att ge personlig, sport, eller företag vinterdäck ett längre liv med utmärkta funktioner som tillverkaren avsett när den används på rätt sätt och fylld med rätt mängd luft.
Storlek

Storlekar av mätare kan variera. Vissa är så små som ett däck ventilhatten som ständigt läser trycket inuti däcket, eller de kan involvera fler delar och har en större storlek än personligt bruk mätare av lufttrycket. En uppringd tryckmätare har en enhet ringa mätning, inloppsventilen, och kan anslutas med antingen en lång styv slang eller flexibel slang för enkel användning. Bärbara digitala manometrar är små i storlek och kan lätt ryms i någon handskfacket. Prestanda typer kan kräva ett värdeskåp förvaring och utrymme för slangen och detaljerade mätare. Storleken på en lufttrycksmätare avgör inte kvaliteten på mätaren. Du kommer att hitta hög kvalitet och låga mätare kvalitet i många former och storlekar.
Överväganden

körförhållandena kräver olika typer av utrustning för att driva ett fordon på rätt sätt. Personlig körning kräver lite kunskap om lufttrycket inuti bilens däck, och kontroll kan göras månatligen. Att hålla rätt tryck tillåter mer körsträcka per gallon, kan däcken håller längre, och eventuellt läckage skall erkännas. Sport applikationer och användningsområden affärer kan innebära att behöva alternera trycket däcken beroende på villkoren för körning. Med de korrekta verktygen för prestanda behov är viktigt, och en hög kvalitet uppringd lufttrycksmätare kommer att rekommenderas av de bästa race team och proffs. Privat, professionell, eller business plus typ av körning görs är de faktorer som ligger bakom behovet av en kvalitet ringtryckmätaren. Addera Expert Insight

Ansvarig för prestanda och personliga luft mätare för miljontals bilar runt om i världen, har Ningbo Able Gummi och Bildelar tillverkar mätare däcktryck för amerikanska företag och individer för de senaste tio åren. De har resurser att testa och upprätthålla kvaliteten på de högsta resultaten tryckmätare samt personlig penna och digitala mätare som används för personligt lufttryck testa hemma. Det sättet att få högsta kvalitet resultat är att använda beprövade testverktyg som spåra och registrera lufttrycket inuti av däck för en levande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100933.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.