Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckrotation Instruktioner

Det finns flera olika förfaranden för att rotera däck ordentligt. Medan vissa är mer rekommenderas än andra, beroende på vilken typ av fordon, är den nedersta raden oavsett hur de är roterade, kommer däcken håller längre om de roteras regelbundet. Fram däck slits ut snabbare eftersom de är de styrande däcken och dessutom har tre gånger den bromskraft bakbromsarna. Front-hjulsdrivna fordon lägger också extra slitage på grund av vridmomentet på framaxeln. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Fyra pallbockar
åtdragning spärr (fot pund) och socket set
Visa fler instruktioner
Konventionell framdäck Wheel Drive Rotation
1

Dra åt parkeringsbromsen för att låsa bakhjulen.
2

Lossa muttrarna på alla fyra däck med klacken skiftnyckel. Stäng inte muttrarna mer än ett halvt varv moturs för att lossa dem.
3

Lyft ena främre fjärdedelen av fordonets med en domkraft och placera en pallbock under. Sänk domkraften så att fordonet står på en pallbock. Upprepa för den andra främre fjärdedelen av fordonets och de bakre håll så hela bilen är förhöjd och vila på pallbockar.
4

Ta bort muttrarna och däck, men låt varje däck genom sin respektive hjul .
5

Bring varje framdäcket rakt tillbaka till det bakre läget: vänster framdäck till vänster bakre läge och höger framdäck till höger bakre läge
6

. Ta den ursprungliga vänstra bakre däcket till höger främre platsen och den ursprungliga högra bakhjulet åt vänster främre positionen.
7

Byt däcken och muttrarna. Dra åt muttrarna så tätt som möjligt med fordonet förhöjda.
8

Sänk fordonet ett kvartal i taget. Börja med bakdäcken eftersom parkeringsbromsen är i låst läge. Använd domkraften för att höja fordonet tillräckligt hög för att ta bort varje stödbenet.
9

Dra åt hjulmuttrarna med ett vridmoment spärr i ett kors eller stjärna mönster med fordonets vridmoment specifikationer för muttrarna.

Konventionell bakhjulsdrift, fyrhjulsdrivna och All-Wheel Drive Tire Rotation
10

Utför steg 1 till 4 i avsnitt 1.
11 < p> Ta bakdäcken rakt fram. Vänster bakre däcket till den vänstra främre läget och den högra bakre däcket till höger främre positionen.
12

Cross framdäcken till bakaxeln. Vänster framhjul till den högra bakre position och höger till vänster bakre läget.
13

Utför steg 7 till 9 i avsnitt 1.
Enkelriktad /Directional Tire Rotation
14

Utför steg 1 till 4 i avsnitt 1.
15

Swap däcket på samma sida. Vänster fram till vänster bak, vänster bak till vänster fram, höger fram till höger bak och höger bak till höger.
16

Utför steg 7 till 9 som visas i avsnitt 1.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101472.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.