Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Steg för monteringssteg Tire Förfaranden

Ett däck upprätthåller en fast försegling med en hjulfälg med en metall sträng, kallad vulst, som är inbäddad i läppen av däcket. Vulsten är dimensionerad för att specifikt passa den inre diametern hos en fälg och att sitta mellan läppen av fälgen och vulsten läpp på fälgen - en bula på den inre aspekten av fälgen. Den exakta dimensionering hos vulsten innebär att montering av ett däck kan vara svårt. Du har två alternativ för att montera ett däck - för hand eller med en maskin. Saker du behöver
Däck montering maskin Sida 2 pry barer
sprayflaska med fönsterputs
ventilkärnan borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
däckmontering Machine

1

Placera kanten på däcket montering maskinen med klämmorna helt utsträckt. Tryck på pedalen för att stänga klämmorna på utsidan av fälgen, säkra fälgen på maskinen.
2

Spray de inre och yttre vulsterna hos däcket med fönstret renare, vilket verkar som ett smörjmedel som du monterar däcken.
3

Placera däcket på fälgen i vinkel, och sänk plast fälg guide, vilket är armen på höger sida av fästet maskin som ansluter till fälgen. Lås armen på plats genom att dra låsspaken på toppen av armen.
4

Placera den inre pärla på den bortre sidan av fälgen guiden, och tryck ner på kanten av däcket närmast framsidan av maskinen. Tryck på pedalen för att rotera klämmorna. Däckvulsten kommer att pressas över läppen av kanten av fälgen guide som du håller ned däcket.
5

Upprepa steg 4 för den yttre pärlan. Lås upp och lösgöra armen. Lossa klämman.
6

Ta ventilkärnan med en ventil verktyg kärna borttagning. Pumpa in luft i däcket upp till fabriken rekommenderat tryck. Byt ventilkärnan och ventilhatten. Addera By Hand
7

Lägg kanten på en plan yta, uppåt.
8

Spray fönsterputs på pärlan på däcket.
9

Luta däcket mot fälgen i en vinkel. Placera ett knä på kanten av däcket närmast dig, och dina händer på de övre kanterna. Gunga på hjulet i en cirkelrörelse för att få den lägre strängen över läppen av fälgen.
10

Placera ett spett genom den yttre pärla och under läppen av fälgen. Dra spett utåt och nedåt för att dra strängen under läppen. Placera en andra pry bar ungefär sex inches bort på samma sätt. Tvinga den andra pry bar runt läppen av fälgen, dra listen över läppen några inches i taget samtidigt som trycket på den första spett. Den pärlan dyker på plats när du har ungefär tre fjärdedelar av kulan dras över.
11

Ta ventilkärnan, och pumpa luft i däcket upp till fabriken rekommenderat tryck. Byt ventilkärnan och ventilhatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101725.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.