Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

OEM Bil Wheel specifikation

De vedertagna specifikationer för bilar bestäms av ett internationellt avtal som införts genom SAE International, en världsomspännande organisation som började som Society of Automobile Engineers. En av dess huvuduppgifter är att fastställa normer för bilar och delar som kan användas på bilar. Bilen hjul specifikationer som av denna grupp är godkända av US Department of Transportation och andra regeringar. OEM

OEM är en akronym för originalet. Det är en referens till ett företag som tillverkar utrustning för andra företag att paketera och sälja under eget namn. OEM bil hjul specs hänvisa till de mått som varje hjul måste ha för att kunna användas av flera biltillverkare.
Offset

Uttrycket "offset" avser avståndet från navet monteringsytan till centrumlinjen för hjulet, mätt i millimeter. En bils hantering kan påverkas om offset inte är korrekt placerad.

Offsets finns i tre typer. Nollförskjutning är när navet monteringsytan är även med centrumlinjen för hjulet. Positiv offset avser hjulnavet monteringsyta fann mot den främre sidan av hjulet. Dessa finns ofta på front-hjulsdrivna bilar och nyare bak-drive bilar. Den tredje typen av förskjutning är negativ, när navet monteringsytan är bakåt eller broms av hjulets centrumlinje.
Center Bore

Maskinen hålslaget öppning på baksidan av hjulet som centrerar hjulet på navet kallas en centrumborrning eller helt enkelt borrhål. Detta hål är maskin-borras exakt matchar navet så att hjulen är korrekt placerade för klacken hårdvara skärpas.
Diameter, bredd och vikt

Dessa är precis vad namnen staten. Mätningarna avser diameter, bredd och vikt hos det däck som skall användas. They.are listade vanligtvis individuellt av främre och bakre däck dimensioner. Diametern för en tänkt cirkel som bildas av förbinder centrum av hjulskydd klackarna
Bolt Pattern eller Circle

kallas bultmönster eller bult cirkel. Dessa mönster består oftast av fyra, fem, sex eller åtta klacken hål. En bult cirkel 6x100 skulle indikera en sex-klack mönstret på en cirkel med en diameter på 600 mm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101909.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.