Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckåtervinning Metoder

Däck är svåra att återvinna, eftersom de inte bara kan smältas ner och återanvändas. Detta beror främst på däcksgummi behandlas under en process som kallas vulkanisering. Processen gör däcken mycket mer hållbara och motståndskraftiga för säker ridning, men det gör också återvinna dem mycket svårare. Lyckligtvis finns det flera metoder att använda sig av de miljoner kasserade däck i lager i hela landet. Maskinhaveri

däckåtervinning metoder innebär ofta maskinhaveri. Detta innebär att däcken är strimlad i små bitar, och sedan stålfibrerna avlägsnas. Den överblivna jordad gummi material kan användas i flera anläggningstekniska tillämpningar. Till exempel är många löpbanor och även golv lekplats tillverkad av strimlad gummi, vilket ger en mjukare, mer stötupptagande löpyta.
Hela däck

hela däck kan även återanvändas. Många tävlingsbanor använder gamla däck som ett vägräcke i fall en bil träffar en vägg, och marinor får använda dem som båt stötfångare. Användningen av hela däck är ganska minimal, men jämfört med den andel av däck som mekaniskt bryts ned.
Regummering

Gamla, slitna däck är ofta regummeras. Slitbanan av däcket är den del som kommer i kontakt med vägen. Processen för regummering ersätter den gamla, slitna slitbanan med en ny. Enligt Environmental Protection Agency (EPA), regummering ett gammalt däck använder 70 procent mindre olja än att producera ett nytt däck. Det är också 30 procent till 70 procent billigare i kostnad per däck. Dessa däck ger samma kvalitet och säkerhet som nya däck.
Pyrolys

Pyrolys är en nyare teknik för däckåtervinning, där däcken upphettas i en syrefri miljö. Detta bryter ner däcken i olja, stål och kimrök. Kolsvart är en värdefull ingrediens i däck och andra gummiprodukter och plastprodukter, och det kan även användas i skrivare tonerkassetter. Pyrolys fortfarande testas för kommersiellt bruk, men är en lovande teknik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101664.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.