Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man gör med gamla däck i Kalifornien

I Kalifornien, som har det högsta antalet registrerade motorfordon i någon stat, måste invånarna ta itu med tiotals miljoner uttjänta däck varje år. Cirka 72 procent av de 44,8 uttjänta däck genererade under 2008 var avledas genom återanvändning, regummering och förbränning, enligt California Department of Resources återanvändning och återvinning. Det är en bra sak, eftersom när gamla däck kasseras på sidan av en väg, kan de fyller med regnvatten, som ger en grogrund för myggor. Om en hög med däck fångster i brand, avger det farliga ångor och kan ta veckor eller månader för att släcka. För att öka antalet däck som återvinns, bemyndigade Kalifornien Tire Recycling Act från 1989 staten att ta ut avgifter vid försäljning av nya däck, för att hjälpa till att finansiera programmet Tire Recycling. Instruktioner
1

Lämna dina gamla däck på generalagenten eller däckverkstad när du får nya däck monteras. Du kommer att betala en avyttring avgift, vanligtvis sträcker sig från 50 cent till $ 2 per däck, och återförsäljaren eller mekaniker kommer att ordna för dem kan återvinnas.
2

Gå till Jorden 911s Hitta Recycling Centers hemsida (se Resurser). Typ "begagnade däck" i "Hitta återvinningscentra För" sökrutan skriver du postnummer eller adress i "nära" rutan, klicka på "Sök". En lista visas där anläggningar som kommer att återvinna dina däck, tillsammans med sina kontaktuppgifter.
3

Håll utkik efter meddelanden från Amnesty avfall däck dagar i ditt område, som sponsras av bidrag från California Integrated Waste styrelsen. Du tar med din gamla däck eller däck till en anvisad plats, var du kan göra av dem gratis. Händelserna är utformade för att minska den olagliga däck dumpning och att hålla begagnade däck från deponier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101862.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.