Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man diagnostisera problem däckbuller

När däcken börjar göra ljud, kan det innebära en rad olika saker. Det bästa du kan göra när du börjar höra ljud är att stoppa bilen och titta på dina däck finns några synliga skador. Instruktioner
1

Inspektera dina däck. Leta efter eventuella bubblor eller knop på sidan av däcket. Titta efter eventuella skador på slitbanan. En bubbla eller knut kan betyda att du träffar en trottoarkant, jättegryta eller annat föremål på vägen. Bubblor och knutar kan ibland repareras, men oftare leder till behovet av utbyte av däcket. Tänk på vad du gjorde när du först märkte däckbuller
2

. Om du bara träffar en jättegryta eller en trottoarkant, är chansen att du har en bubbla på däcket och att det behöver fixas eller bytas ut. Om du hade nyligen snurrade utom kontroll eller var tvungen att göra en forcerad vända snabbt, kanske du har en justering problem och buller kanske inte vara ett däck problem alls.
3

Lyssna buller medan du kör. Om det är en upprepad duns på med jämna mellanrum, har du förmodligen en svår knut problem på dina däck. Ta bilen till en däckrepara plats så snart som möjligt. Däck knop kanske inte verkar allvarligt först, men kan vara potentiellt farlig.
4

Kontrollera däckens att se till att det säkert är kopplad till bilen. Om däcket verkar löst alls eller ut ur centrum, säkra och anpassa däcket och se om det löser problemet.
5

Titta på slitbanan på däcket. Ibland kommer du att höra ett ljud på ett däck när slitbanan är otroligt låg. Det kan också vara fragmentering. Om dina däck kommer ifrån varandra eller har låg slitbanan, byta däcket.
6

Jämför hur däcket ser ut med de andra däcken på din bil. Det bör se ut ungefär samma. Om det ser ut som däcket är lågt på lufttryck, fylla däcket med luft. Om det bubblar på konstiga platser eller verkar har en läcka, få ett kit däck lapp eller ta det som skall repareras med ett däck och sjukvårdspersonal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100840.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.