Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur balanserar & Rotera Däck

däcktrycket är viktigt för säkerheten för din bil och för ett smidigt dess enhet. Det bästa sättet att upprätthålla däcktrycket är att konsekvent ha däcken roteras. Roterande däck håller däcktrycket stabil och minimerar slitage av fjädringskomponenter anslutna till varje hjul. De flesta auto mekanik rekommenderar rotera ett fordons däck varje 6.000 miles. Du kan gå till en auto body shop för att få bilens däck roteras eller re-balanserade, men du kan göra båda dessa uppgifter hemma. Saker du behöver
Bil jack
Betongblock
rörtång
hjulbalansering
Hjulvikter
Visa fler instruktioner
1

Park bilen på plan mark eller trottoaren. När bilen är satt i "Park", satte nödbromsen på. Detta garanterar att din bil inte rör sig om det finns en liten lutning.
2

Lossa muttrarna något på varje hjul. Lossa muttrarna säkerställer att hjulen inte spinner när de är förhöjda på domkraft.
3

Välj en sida att arbeta på först. Du kan arbeta på något hjul först, men när du tar bort det första hjulet, placera ett betongblock under rotorn på det hjulet, så att bilen förblir balanserad.
4

Sätt alla hjulen på hjulet stabilisator, ett i taget. Hjulet balancer kommer att snurra och ange vilka sidor av däcket är den tyngsta och vilka är de lättaste.
5

Place hjulvikter på den ljusare sidan av däcken. Varje däck som inte är balanserad kan ha hjulvikter placerade på sidorna som ljusare. Dubbelkolla på hjulbalansering se till att däcken är nu balanserad.
6

Rotera däcken. Du kan sätta hjulen på plats genom att vrida muttrarna för hand, använd sedan rörtång för att dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101429.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.