Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du väljer lastbilsdäck

En av de viktigaste val du kan göra för din lastbil är att välja lämpliga däck. Att välja rätt däck till din bil innebär att välja däck som är funktionella och som matchar utseendet och känslan på din bil. Den till synes oändligt antal varumärken, storlekar, priser och så vidare kan göra det svårt att välja rätt däck till din bil. Här är några tips på hur du väljer lastbilsdäck så att du kan göra det bästa köpbeslut möjligt. Instruktioner
Instruktioner
1

Titta på ägarens manual för din lastbil för att ta reda på vad de föreslagna däcken är. Använd detta som en allmän guide till att välja däck till din bil.
2

Bestäm hur mycket du är villig att spendera på din lastbilsdäck. Leta efter lastbilsdäck som uppfyller dina behov samtidigt uppfylla din budget. Addera 3

Leta efter däck utifrån deras kvalitet i form av nya eller begagnade. Begagnade däck kommer normalt kostar mindre än nya däck, och du kan hitta en affär som du inte kunde komma på ett däck butik. Ofta kommer begagnade däck har slitna trappsteg och svagare sidoväggar. Aldrig köpa allvarligt används eller slitna däck till din bil. Inspektera begagnade däck noga för skador. Fråga en oberoende däck specialist för att inspektera däck för dig. Kontrollera däcken med avseende på skador, slitage eller brister i design innan du köper.
4

Granska din körning historia och framtidsplaner körning för att se om du kommer att behöva på-väg-eller off-road däck. De flesta människor söker efter på-road däck, som de gör lite off-road körning. Du kan dock kräva större och mer slitstarka däck för off-road körning. Leta efter däck som är tjockare och marknadsförs som off-road däck. Ställ en däckverkstad vilken typ av off-road däck är rätt för din lastbil.
5

Titta på hur mycket lastkapacitet däcken har och jämföra det med lastkapacitet din lastbil behöver. Till exempel, om du kommer att dragande massor av tunga material på en daglig basis, köpa lastbilsdäck med en hög bärighet. Om du inte planerar dragande mycket i din bil, skulle en mer moderat lastkapacitet passa dina behov.
6

Bestäm hur stor du vill att dina lastbilsdäck. Generellt gäller att ju större däcket, desto bättre bränsleekonomi. Se din bruksanvisning för maximala storleken utan modifikation. Välj lastbilsdäck baserade på storlek och utseende som passar ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101193.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.