Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur kalibrerar Jeep TPMS

Många jeep fordon är utrustade med ett däcktryck övervakningssystem, eller TPMS, som spårar inflationen trycket på varje däck. En varningslampa visas på kontrollpanelen när systemet märker lågt tryck i ett däck. Under-inflationen av däck minskar bränsleeffektivitet och däckets slitbana liv, och kan påverka hanteringen. När däcken har korrekt ringtryck efter det låga tryck varning, eller om däck roteras eller byts ut, måste systemet kalibreras. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Tryckluft
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag.
2

bort locken från luften ventiler på vardera av de fyra däcken.
3

Tryck munstycket på ringtryckmätaren in ventilerna på varje däck för att mäta det aktuella trycket.
4

in änden av tryckluft slangen i ventilen i något däck som är under ordentlig press. Den rekommenderade trycket för varje däck är tryckt på sidan av däcket. Denna mängd varierar beroende på vilken typ av jeep fordon är det.
5

Ta bort den komprimerade luften efter ett par sekunder. Kontrollera lufttrycket med mätaren. Fortsätt lägga till korta skurar av luft tills mätaren visar rätt tryck.
6

tillbaka locken på luft ventilerna i varje däck.
7

bilen körs upp till 20 minuter vid över 15 mph för att ge datorn en chans att helt kalibrera. När lågtrycket varningen slocknar, är kalibreringen klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101553.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.