Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däck Alignment Symtom

Däck anpassning är en viktig aspekt av fordonsunderhåll som ofta underskattas eller ignoreras av tillfälliga bilägare. Många större och dyrare problem kan härröra från dåligt däck, såsom skador på däcken själva eller till ramen, problem som hade kunnat förhindras genom att upprätthålla rätt däck anpassning och balans. Däcken blir dyrare, så att förlänga deras livslängd och livslängden på din bil, uppmärksam för att upptäcka eventuella negativa symtom innan det blir ett problem. Vände Ratt på en rak väg

Den mest uppenbara symptom på dåligt däck är ratten vrids åt ett håll medan man reser i en rak linje. Korrekt inställd däck sitter vinkelrätt mot vägen. När de är felinriktade, även med ett par grader, är det enda sättet att kompensera för att vrida ratten åt vänster eller höger. Ratten kan vända bara något, men om det inte är perfekt placerad när däcken är raka, framdäcken är ur läge.
Car drivor åt sidan
< p> Relaterat till det första symptomet, en bil som är svårt att hålla rakt på vägbanan kan lida av dåligt däck. De slitbanor och slitage hos ett däck bestämma dess förmåga att dra sig i en rak linje, när ett däck är sliten mer än däcket på motsatt sida av bilen, drar detta bilen i riktning mot mindre slitna däcket, som det kan göra fylligare kontakt med vägen. När detta händer en framdäcket, som bilen styrs, gör det att den bilen att glida i den riktningen.

Även om inte slutgiltig, är det viktigt att uppmärksamma detta problem när det börjar, eftersom det kan signalera uppkomsten av en punktering eller eventuell punktering orsakade av ojämnt slitage på ett av framdäcken.
ojämnt slitage på slitbanor

När en Däcket har spenderat tillräckligt med tid på vägen, kommer trappstegen börjar bryta ner och bli mer smidig. Detta är vanligtvis kallas vägslitage. Alla däck visar bära över tiden. När däcken är rätt inriktade, kommer slitaget på varje däck vara nästan symmetrisk mot slutet av däckens livslängd. På en bil vars däck är inte korrekt justerade, kommer däckslitaget vara asymmetriska, vilket innebär att ett däck kommer att visa betydligt större slitage än de andra, och slitage kommer att vara betydligt snabbare. Sedd framifrån, bör däcken uppvisar liknande slitagemönster i trappstegen. Om de inte gör det, är det ett tecken på felaktigt inriktade däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101657.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.