Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter en Core Tire Valve

Byta däck ventil kärnor är enkelt nog och tar bara några sekunder när däcket är utanför fordonet. Men, om däcket är på fordonet, stöder fordonet på en pallbock eller står uppmanas att undvika att skada fälgen eller däcket under tyngden av fordonet. Dessutom, däcktryck övervakningssystem utrustade bilar tillverkade år 2007 och senare måste använda förnicklad ventil kärnor för att förhindra korrosion uppstår på indirekta sensorn. Saker du behöver
ventilkärnan borttagningsverktyg
kärnor ersättningsventil (förnicklad för TPMS-sensorer) katalog åtdragning ventilkärnan verktyg (för TPMS-sensorer) katalog Air kompressor
lufttrycksmätare
Sprayflaska med tvålvatten
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket ventilskaftet genom att vrida det moturs.
2

Passa avlägsnande ventilkärnan verktyget på huvudet av ventilkärnan. Vrid ventilen core verktyget moturs (med stöd fordonet om däcket fortfarande på fordonet) tills den unscrews från ventilspindeln.
3

Inspektera hålet ventilkärnan och se till att det finns inget skräp eller korrosion förekommer. Om det finns, blåser ut den med en kompressor.
4

Sätt den nya ventilkärnan in ventilspindeln och dra åt den med ventilkärnan borttagningsverktyg eller ett vridmoment ventilkärnan verktyg för TPMS däck. Dra ventilkärnan tätt eller tills momentstången verktyget klickar.
5

Pumpa upp däcket till rekommenderat däcktryck för fordon tryckt på däcket plakat (placerad på förarsidan dörrkarmen) med luften kompressor. Om kompressorn inte är försedd med en tryckmätare, använd en mätare däcktryck att övervaka däcktrycket tills den når den rekommenderade nivån.
6

Spray ventilskaftet och kärna med såpvatten för att inspektera den och se till att det inte läcker.
7

tillbaka locket ventilspindeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101423.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.