Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att byta däck på en PT Cruiser

Om din Chrysler PT Cruiser får punktering, kommer du vill få det ändrat så snabbt som möjligt. Ofta innebär det att ändra det själv. Lyckligtvis, ändra din PT Cruiser däck är en ganska enkel process som du kan utföra med hjälp av några verktyg. Om du vet hur man ändrar bilens däck, kan du vara tillbaka på väg långt innan en bärgningsbil skulle ha anlänt. Saker du behöver
Jack
rörtång
Nytt däck
Block
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna domkraften och jack handtaget från förvaringsfack som är bakom sidobeklädnad i höger bakre delen av din PT Cruiser s lastutrymme.
2

bort din reservdäck från under den bakre delen av fordonet med hjälp av domkraft handtaget för att rotera vad Chrysler refererar till som "reservdäck drivmuttern." Reservdäcket drivmuttern är under bilens bakre tröskelskyddet i höger bakre lastutrymmet.
3

Ställ PT Cruiser s parkeringsbromsen och placera bilens växellåda i parken. Blockera hjulet som är diagonalt motsatt den du vill ändra. Blocket kommer att bidra till att förhindra risken för att bilen rullar medan du ändrar däcket.
4

Använd den lilla änden av rörtång för att bända navkapsel från ratten och utsätter muttrarna. Lossa, men ta inte bort, åt hjulmuttrarna med skiftnyckel genom att vrida dem moturs ett varv innan höja bilen med domkraften.
5

Place jack direkt under en av de två inbyggda i domkraftspunkterna på PT Cruiser. De lyftpunkterna är framtill och den bakre delen av bilen. Du kan identifiera dem genom att leta efter den trekantiga utskurna symbol. Använd stöttning platsen närmast däcket som behöver ändras. Lyft upp bilen med domkraft.
6

Avlägsna muttrarna med rörtång.
7

Dra gamla däck utanför i bilen och ersätta det med reservhjulet. Byt ut muttrarna och dra åt dem. Sänk bilen tillbaka till marken och sedan ta bort jack. Dra åt muttrarna ordentligt och snap navkapsel på plats. Återgå gamla däcket till reservdäcket bärare eller lastutrymmet, beroende på var den passar, och sätta jack och rörtång bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101753.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.