Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man beräknar däckslitage

Körning på slitna däck kan kosta dig mer gas pengar och öka din risk att få en blow-out på vägen. Däck som är för tunt har också mindre grepp på snö, is och våta vägar. Kontrollera dina däck på veckobasis för att se till att de inte bär ner ojämnt. Det är en enkel, billig metod vem som helst kan använda för att beräkna däckslitage. Du vet att det är dags att byta däcken om de inte kan passera "penny testet." Saker du behöver
Penny
Visa fler instruktioner
1

Håll en amerikansk öre upp och ner mellan tummen och pekfingret så att du kan se Lincolns huvud pekar på golvet .
2

Sätt öre i den djupaste spåret på ditt däck med Lincolns profil mot dig. Däckets slitbana bör täcka åtminstone en del av toppen av huvudet.
3

Sätt öre i flera områden runt däcket för att se om däcket har slitits jämnt. Upprepa denna procedur med alla dina däck.
4

Byt däcket om slitbanan inte täcker Lincolns huvud taget. Detta tyder på att dina däck har slitits för mycket och kan vara osäkert på vägen.
5

Kör händerna över varje däck för att inspektera för felaktig slitage. Du ska inte se eller känna några områden som är slitna ner mer än andra områden. Overinflated däcken slits i mitten, medan för lågt lufttryck slits ner runt kanterna. Ta din bil till en mekaniker garage för ett däck inspektion om du har några frågor om ersättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101925.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.