Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera däcken på en framhjulsdriven Buick

Roterande dina däck är en viktig del av bilens underhåll. Inte bara detta hjälpa dina däck slits jämnt, förlängs också livslängden på dina däck. Oavsett om du har en framhjulsdriven, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift fordon, bör däck vridas regelbundet. Rotera däcken på din framhjulsdrift Buick är inte annorlunda än roterande däck på alla fordon, såvida du inte har riktade däck. Saker du behöver
Bil domkraft eller lyft
Jack står (om du inte har en hiss) katalog T-bar eller hylsnyckel
Visa fler instruktioner

1

reda på om du har riktade däck. Du har riktade däck om slitbanan på däcken bara pekar åt ett håll (framåt) i stället rakt över eller båda riktningarna. Du kan också titta på kvittot från din förra däck köp, och det kommer att säga om däcken är riktad eller inte. Om du inte kan tala och inte har kvittot från det sista däcket inköp för din Buick, gå till någon däckverkstad och de kommer att kunna berätta för dig om dina däck är riktad eller inte genom att titta på dem.
Sida 2

Lossa muttrarna på hjulen med en T-bar eller hylsnyckel som passar dina muttrarna. Lossa dem bara tillräckligt så att de lätt kommer att skruva bort när du har din bil på pallbockar eller en hiss. Om du väntar för att bryta dina muttrarna löst förrän bilen lyfts från marken, kan det vara svårare på grund av hjulspinn och kan orsaka bilen att flytta tillräckligt på hissen eller jack står att den blir ostadig.

3

Jack bilen upp. Placera domkraften under din bil så att kroppen av domkraften är i ett fast, stödjande balk på undersidan av bilen och handtaget sticker ut så att du kan använda den utan att krypa under bilen. Ett bra ställe att placera din jack är huvudramen av ditt fordon. Tryck handtaget ned domkraftens och omsorgsfullt positionera kroppen av domkraften under ramen när den rör sig upp att säkerställa korrekt positionering. Fortsätt att trycka handtaget till domkraften ner tills du ser din däck lyfta från marken. Om du använder en hiss, även positionera lyftarmarna under ramen av fordonet för att försäkra bilen kommer att lyftas på ett säkert och korrekt sätt. Din pallbockar under bilen
4

Place (om du inte använder en hiss ). Dina pallbockar bör också placeras under ramen av fordonet. Utöka pallbockar till rätt höjd, så att när du släpper jack dina däck är fortfarande på marken på ena sidan. Gör detta för båda sidor av bilen. När de är på plats (bruk en pallbock nära varje däck), lossa domkraften genom att vrida handtaget moturs och dra den åt sidan för senare användning.
5

Skruva muttrarna på dina hjul med hjälp av T-bar eller en hylsnyckel. Muttrarna bör skruva motsols. En god vana är att skruva loss muttrarna i en stjärna eller kors mönster. Detta innebär att när du skruvar den första tappmuttem, skruva tappmuttem mittemot det nästa och så vidare, skapa en stjärna-format mönster i din rörelse. Detta mönster kommer att hjälpa dig att se till att hjulet sätts på jämnt när du skruvar i dem igen.
6

Flytta varje hjul till motsatt axel på samma sida. Detta är samma för riktade däck. Eftersom din Buick är framhjulsdriven, sätta däcken med den bästa trampa på dem på framdäcken för bästa grepp och prestanda, även om detta innebär att rotera däcken runt bilen (för oriktat däck endast). Om dina däck alla har ungefär en jämn mängd kvar av slitbanan, spelar det ingen roll vilka går på framsidan och som går på baksidan. Roterande dina däck på samma sida av fordonet ger jämnt slitage mönster från sida till sida.
7

Skruva muttrarna tillbaka på dina hjul. Gör detta i stjärnformade mönster att hjulet inte är på din bil krokig. Dra åt dem med hjälp av T-stången eller hylsnyckel så mycket du kan. Det är debatt om att använda ett slagverktyg att dra åt muttrarna på hjul på grund av hur hårt detta verktyg kan få dem. Genom att använda T-stången eller hylsnyckel, kan du se till att du kommer att kunna lossa muttrarna utan en effekt i en nödsituation som att behöva byta ett punkterat däck på sidan av vägen.

8

Placera domkraften tillbaka under bilen och lyfta fordonet upp precis tillräckligt för att frigöra pallbockar från under det. Du kommer att behöva göra detta en sida i taget precis som du gjorde när du lyfte bilen och placerade jack står under den. När pallbockar avlägsnas från ena sidan, långsamt släppa handtaget på uttaget genom att vrida den moturs så att dina däck kommer ner till marken. Gör detta på båda sidor tills bilen sitter normalt på marken.
9

Spänn hjulmuttrarna en gång med hela tyngden på däcken. Det är möjligt att hjulmuttrarna fortfarande kan vara något lös efter skärps med bilen från marken. Genom att dra åt muttrarna med bilen sitter normalt på marken, se till att dina hjul sitter fast på ditt fordon. Dra åt muttrarna i den stjärnformade mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101422.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.