Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man avkoda en Firestone-kod Tire Date

Ursprungligen baserad i Akron, Ohio, har Firestone däck funnits i USA i över ett sekel. Bridgestone köpte Firestone 1988, bildar den största däckföretag i världen. Bridgestone-Firestone har 52 produktionsanläggningar i hela Amerika, enligt företagets hemsida. Siffrorna på sidan av en Firestone däck relatera tillverkningsdatum och platsen, tillsammans med bokstavsbetyg för värmeavledning och dragkraft. Du kan läsa historien om något däck på sin sidovägg, inklusive datum och placeringen av fabriken. Instruktioner
1

Titta på båda sidor om en Firestone däck. Ena sidan har viss information som krävs av Department of Transportation, den andra sidan har komplett tillverkning uppgifter. Börja med den sida med flest siffror och bokstäver för att avkoda en Firestone datumkoden.
2

Leta bokstäverna "DOT" i en sekvens. De två första siffrorna efter DOT är fabriken plats. Avkoda dem med information som finns på Golden Gate Lotus Club hemsida för att bestämma placeringen av fabriken där däcket producerades. Hoppa till slutet av strängen av siffror och bokstäver på Firestone däcket för att hitta datum koden. Car and Driver säger de mittersta siffrorna inte relaterar till det datum koden. Siffrorna mellan DOT och slutet av strängen är fabriken koder och används för återkallelser och spårning inom fabriken.
3

Läs slutet på strängen av siffror efter DOT bokstäver hittills däcket. De sista tre eller fyra siffror kommer att avslöja veckan och tillverkningsår. Däck gjorda efter millennieskiftet har fyra siffrorna i koden. Till exempel är 3009 den 30: e veckan av 2009, 4802 är den 48: e veckan av 2002. Däck innan år 2000 har tre siffrorna i koden. 489 är den 48: e veckan av 1999. Däck gjorda på 1990-talet har också en triangel efter numret, rapporterar hemsidan Tire Rack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101375.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.