Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Oregon Slirskyddet Lagar

Att ha en uppsättning snökedjor i Oregon är inte bara en bra idé - det är lagen. Att veta när och var man använder snökedjor kan hålla dig på vägen, kanske vad Moder Natur kasta din väg. Använda snökedjor eller däck dragkraft i väldigt snöigt eller isigt väglag kan rädda ditt liv, men kan använda dem i fel förhållanden orsaka skador på ditt fordon och Oregon vägar. När ska Bär Chains

I områden där dåligt vinterväder är troligt, kommer gula trafikskyltar postas, notera, "Snow Zone:. Carry kedjor eller Däck Traction" När du ser dessa tecken, måste du ha ett tillräckligt antal kedjor för din bil. Alla fordon, även de utrustade med 4WD, måste bära snökedjor. Lätta fordon, som definieras som alla fordon under 10.000 pounds bruttovikt, samt personbilar, stadsjeepar och lätta lastbilar, måste ha slirskydd för två hjul. Addera När ska man använda Chains

Vissa väglaget gör det nödvändigt för fordon över 10.000 pounds bruttovikt att använda snökedjor. Dessutom finns det gånger Oregon Department of Transportation anser vintern väderförhållanden illa nog att det är nödvändigt för alla fordon att använda kedjor. Detta kallas ett villkorat stängning och avgörs från fall till fall. Villkorliga vägstängningar är särskilt vanligt på Interstate 5 genom Siskiyou Pass söder om Ashland.
Chain Alternatives

Fordon under 10.000 pounds bruttovikt kan använda Drivhjulsdäck istället av slirskydd, utom under en villkorlig väg stängning. Drivhjulsdäck inkluderar vinterdäck, dubbdäck och infällbara dubbdäck. Dubbdäck är lagligt i delstaten Oregon från 1 november - 1 April. På grund av de skador som dubbdäck kan orsaka att vägar, uppmanas du att vänta tills det är absolut nödvändigt att använda dem.
Undantag

Vissa fordon är delvis eller helt undanta från kravet att medföra och använda snökedjor. State Department of Transportation fordon som används i vägunderhåll är undantagna liksom fordon som drivs av allmännyttiga företag när de svarar på en nödsituation. Om ändringar för att göra en buss tillgänglig för handikappade är den enda orsaken till att bussen är över 10.000 pounds totalvikter, är bussen undantagna från kravet att använda kedjor när det krävs på fordon över 10.000 GVW. Motorcyklar är befriade från att slirskydd och är inte tillåtna på vägarna när kedjan krav är i kraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101330.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.