Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur hitta tillverkningsdatum på däck

Det finns en hel del ridning på dina däck. Ta ett steg tillbaka och titta på hur mycket av din bil är faktiskt vidröra marken: inte mycket. Förmodligen runt en kvadratmeter eller så av gummi ansluter bilen till vägen. Således, att hålla dina däck underhållen och säker är viktigt. De flesta däcktillverkare har ett fyra-års garanti, vilket är egentligen bara bra om du kan komma ihåg när de gjordes. Lyckligtvis är det tryckt direkt på däcket. Instruktioner
hitta den information
1

Titta runt insidan fälgen för Tire Identification Number. Detta är en 8 - eller 6-siffrigt nummer direkt efter Department of Transportation (DOT) nummer. På de flesta däck har DOT numret som ska skrivas ut på båda sidoväggarna. Den Tire Identification Number inte, så det kan vara på motsatt sida.
2

Lokalisera de senaste tre eller fyra siffror och avgöra om dina däck gjordes före eller efter år 2000. Generellt, om det finns tre siffror däcket är premillennial, som fyrsiffriga koder infördes i det nya millenniet.
3

Figur hela året från dessa siffror. Om dina däck är från före 2000, kommer de första två siffrorna representerar veckan på året att ditt däck gjordes och det tredje är det år av decenniet. Till exempel anger koden 315 att däcket gjordes i 31: e veckan, 5: e året av decenniet. Den "årtionde" är troligtvis 1990, eftersom däcken är i allmänhet förväntas pågå i cirka 10 år.

Fyrsiffriga ålder koder är faktiskt samma. De utgör fortfarande den vecka under året och året. Så, innebär att koden 2007 att däcket gjordes i den 20: e veckan av 2007. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101120.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.