Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser Car Wear däckmönster

De finare punkterna i bil underhåll kan verka mystiskt för dem som inte är bekanta med farkosten. Hur, till exempel, kan en mekaniker ta en titt på dina bildäck och diagnostisera ett problem? När du känner till grunderna, är det relativt eastto läs bildäck slitagevarnare (det sätt på vilket slitbanan på däcket bär). Olika typer av slitbanan slitage indikerar olika typer av problem, kan de flesta som lätt åtgärdas. Instruktioner
1

Look för överdriven slitbaneförslitning i mitten av däcket. Om centrumet slitbanan visar mer slitage än den yttre slitbanan, det nästan säkert innebär att däcket är genomgående svulstiga. För att lösa detta problem, leta efter det rekommenderade däcktrycket (på sidan av dina däck) och justera däck till att trycket.
2

Leta efter överdriven trampa slitage på utsidan av däcket. Om utsidan slitbanan visar mer slitage än den inre slitbanan, är det förmodligen på grund av konsekvent för lågt lufttryck i däcket. Kontrollera att lufttrycket i däcken är överens med tillverkarens rekommendationer.
3

Titta och känna, för ludd. Ludd är där en sida av varje slitbanan slits mer än den andra sidan innebär, att skapa en rundad form på ena sidan och en skarp kant på den andra. Ludd är inte alltid syns, men du kan känna för det genom att köra din hand ett sätt på slitbanan och sedan köra det på andra sätt. Om slitbanan känns mycket smidigare på vägen, har du fått ludd. För att korrigera ludd måste du se till att din hjul infällda är korrekt.
4

Leta efter slitbanan slitage som sker på endast en sida av däcket. Om slitbanan bärs på endast en sida så har du förmodligen en fråga hjulinställning som behöver korrigeras.
5

Leta efter koppning. Koppning är när små skålformade fördjupningar bildas i slitbanan via slitage. Koppning oftast orsakas av utslitna fjädringskomponenter och rättas till, kommer sådana delar (stötar, fjädrar, kulleder) som är slitna behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100947.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.