Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Fördelar och nackdelar med Run Flat däck

Att få en punktering kan förstöra en road trip, orsakar en sen ankomst eller placera en förare i händerna på en fiberkabel tjänst. Byta till ett reservdäck är en möjlig lösning, men många biltillverkare och eftermarknad producenter däck erbjuder run-flat däck. Dessa däck kan överleva en punktering tills föraren är säkert av vägen. Det finns många fördelar och några nackdelar med dessa däck. Säkerhet

Den främsta fördelen med run-flat däcken är deras överlägsna säkerhet prestanda jämfört med konventionella däck. Run-flat däcken är resistenta mot de blowouts som kan orsaka plötslig förlust av kontroll och sätta förare vid risk för en olycka. Dessutom, run-flat däck använder sina förstärkta sidoväggar för att stödja vikten av fordonet även utan lufttrycket inuti däcket. Detta innebär att förare kan fortsätta köra efter en förlust av däcktryck från en punktering. Detta förhindrar att behöva stanna på en potentiellt farlig väg att ta bort en punktering och bifoga en reservdel. Addera Convenience

Run-flat däck också erbjuder ett bekvämt alternativ till bär ett reservdäck. Drivrutiner behöver inte stanna för att byta däck, minskar sent eller utevistelse i dåligt väder. Run-flat däck kommer fortfarande att kräva reparation eller utbyte efter en punktering, men inte omedelbart. De flesta run-flat däck kan stödja fordonet i hastigheter upp till 50 miles per timme för omkring 100 miles, vilket ger föraren en chans att komma hem eller köra till en bilverkstad för service.
Minskad vikt

Använda run-flat däcken tar bort behovet att bära en tung, klumpig reservdäck. Detta minskade vikt hjälpmedel för att förbättra bränsleekonomin och hjälper också fordonen accelererar snabbare och stoppa i ett kortare avstånd. Det gör också bilformgivare att lägga till extra lagringsutrymme (i fråga om fordon som annars skulle ha reservdäck i bagageutrymmet) eller större gastankar (när reservhjulet ska monteras under fordonet).

Kostnad

Den största nackdelen med run-flat däcken är deras kostnad. Endast ett fåtal tillverkare producera Run Flat-däck, vilket kan kosta mer än dubbelt så mycket än konventionella däck för vissa fordon. En del av denna kostnad kan kompenseras av behovet av att köpa bara fyra däck i stället för fem för ett fordon utrustat med en full-size reservdäck, eller långsiktiga bränslebesparingar tack vare minskad vikt.
åkkomfort

styva sidoväggar som tillåter run-flat däcken att fungera utan lufttryck också resultera i en styvare, mer omak. Detta kan vara mer av en fråga om vissa fordon, inklusive de utan justerbara upphängningar att mjuka upp attraktionen. På sportbilar med stela upphängningar, kan ytterligare sträv känsla av run-flat däck vara försumbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101376.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.