Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Inflate Däck hemma

Automobile underhåll, inklusive kontroll och justering däcktrycket är ofta lätt att utföra. Och ändå, äger många människor inte en portabel kompressor och många modeller är blygsamt prissatta. Fördelen med att äga en är att kunna pumpning av däck på alla fordon i bekvämligheten av ditt eget uppfart eller garage. Drastiska förändringar i omgivande temperatur orsakar däcken att fluktuera i lufttrycket. Under-och-pumpade däck är en av de främsta orsakerna i förtid slitbanan slitage. Saker du behöver
Portable bil däck kompressor med bruksanvisning
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Leta däcket plakat för fordonet (vanligen i förarsidan dörrkarmen) eller bruksanvisningen för att lära sig det rekommenderade däcktrycket för de främre och bakre däck (det är inte ovanligt på vissa fordon att ha en mindre lufttryck rekommenderas för framdäcken än bak, men inte alltid fallet ) för fordonet. Däcket plakat bör vara däcktrycket följs, snarare än den maximala däcktrycket stämplat på sidan av respektive däck. Anslut den bärbara kompressor till ett eluttag eller kraftkälla
2

fordonet. Om du använder bilens strömkälla, kan det vara nödvändigt att vrida tändningsnyckeln till tillbehöret maktposition för att ge bärbara ström till kompressorn.
3

bort locken däckets ventil på alla fyra däck. Placera locken i en ficka för att undvika att förlora dem.
4

Placera kompressorn nära däcket och däckets ventilskaft, men använd lufttrycksmätare att testa lufttrycket i däcken innan du fäster luften chuck av kompressorn till däckventilen. Tryck chucken av lastprofilen på ventilspindeln så jämnt som möjligt för att kontrollera lufttrycket. Mätaren kommer att producera en liten pinne som sticker ut från mätaren (eller en digital avläsning om du använder en digital mätare) för att visa lufttrycket inuti däcket i pounds per kvadrattum (PSIS).
5 < p> Placera luftchucken av kompressor på däcket ventilspindeln (om påfyllning av luft är nödvändigt). För att släppa ut luft i över-pumpade däck, placera chucken upp till ventilen och tryck inåt tills luft släpps ut från ventilen kärna av stjälken. Vissa luft chuckar på vissa kompressorer har en låsanordning för att klämma chucken på ventilspindeln medan andra kan kräva att hålla luften chucken (ungefär som lufttrycksmätare) på spindeln medan pumpning av däcket.
6

Slå på strömbrytaren till kompressor, men bara tillåter kompressorn att gå i cirka 30 sekunder (beroende på hur låg däcket är) tills räkna ut hur snabbt och hur kraftfullt kompressorn. Vissa kompressorer kan fylla bildäck inom en och en halv minut, medan andra kan ta mer än fem minuter.
7

Justera lufttrycket genom att fortsätta att köra kompressorn (om nödvändigt) eller med hjälp av luft chuck av kompressorn för att släppa ut luft från ventilspindeln (om så behövs) tills rekommenderat däcktryck noterat på däcket plakat (eller ägarens instruktionsbok för fordonet) har nåtts. Retest trycket med mätaren i 30 sekunder till en minut (beroende på hur låg däcket är) med ringtryckmätaren.
8

tillbaka locket ventilskaftet och sedan flytta till nästa däck tills alla fyra däcken på fordonet har anpassats till det rekommenderade däcktrycket noterat på däcket plakat (eller bruksanvisning).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101448.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.