Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Toyota Tundra vibrationsproblem

Toyota Tundra är en ny klass av pickup lastbilar som har extremt styv ram och chassi. I motsats till flexibel-chassi mickar från tidigare modell generationer, är den moderna pickup mycket känslig för orsakerna till vibrationer. En ledande orsak till vibrationer kändes på vägen kommer från hjul och däck, så om du vill ha ett glas-mjuk åktur i din Toyota Tundra, måste du lära dig att vara noggrann om din däck underhåll. Grunderna

Även helt nya däck kan och kommer att ha frågor. När de är på väg, brister i vägytan och varierande belastning från fordonet ständigt arbeta för att förändra en däckets slitbana och övergripande rundhet. Vibration sätter in snabbt och kommer att göra det lättare för ett fordon åldrar och fjädringskomponenter som stötdämpare slits ut. Om din Tundra har vibrationsproblem, är chansen att dina däck behöver hjälp.
Underhåll

däcktrycket är ett allvarligt säkerhetsproblem. Använda en ringtryckmätaren, kontrollera dina tryck mot vad som visas på din bil. Vanligtvis kommer däcktryck specs vara på din gas dörr eftersom du är avsedda att kontrollera trycket regelbundet. Om du fortfarande har vibration efter det, kan det vara dags att rotera dina däck. Den Tundra ägarnas handbok kommer att ha det intervallet. Rotation kan inte åtgärda problemet direkt, men det kan hända att vibrationerna nu har flyttat till en annan del av fordonet, vilket talar om för dig att du är på rätt spår.
Däckskada

Om du fortfarande har vibration efter att ha låtit en rotation bosätta sig i för ett par hundra miles, kan du ha däcken skador som koppning där slitbanan är kraftigt förvrängd och däcken kan vara ur omgången. På denna punkt är det dags att gå och prata med ett däck professionell och se till att han förstår att du försöker spåra en vibration. Han kan rekommendera balansering av däck eller byte. Innan du spenderar några pengar se till att din däckhandlare är villig att garantera att ditt köp kommer att lösa vibrationer.
Wheel Problem

Dina däck kan få en dålig wrap och dina hjul är den verkliga boven. Precis som däck, ska hjulen ha brister även när helt nya. Även om du kan stå för varje mil bilen har kört, kan du ha en eller flera lätt böjd fälg och nya däck kommer inte att lösa ditt problem. Av denna anledning, kan du ha din däckhandlare snurra din fälgar på balanseringsdon innan de nya däcken går på. Om dina fälgar misslyckas, är den goda nyheten att du kommer att ha hittat ditt problem - men den dåliga nyheten är att du kanske måste byta dem Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101071.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.