Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Stud Vinterdäck

Däck måste tillverkas för att stödja dubbar, och inte alla vinterdäck är utrustade på det sättet. Små hål är förborrade i trappsteg många vinterdäck så däcken kan säljas med eller utan dubbar. De jacka hålen i slitbanan sprida ut i botten för att fästa huvudet på pinnbultarna. Eftersom många storlekar finns med olika djup trappsteg, är det viktigt att hitta rätt stud storlek. De flesta märken kommer att stämpla stud storleken på sidan av däcket. Eftersom däckmönstret slits, bör dubbar aldrig injiceras i begagnade vinterdäck. Saker du behöver Sida 2 procent tvål till 98 procent vattenlösning med sprayflaska
Vinter däck stiftpistol
Air kompressor
Pneumatisk slang för pistol-till-kompressor anslutning
Lämplig storlek dubbar för vinterdäck
Däck stand
Spetstång eller skära vallar
Visa fler instruktioner
1

Smörj hela slitbanan på däcket med en sprayflaska med 2 procent tvål till 98 procent vatten. Spraya slitbanan med en riklig mängd av lösningen.
2

Inspektera etiketten eller däcksidan att få den information stud storlek och ladda sedan stud kammaren pistol korg med så många dubbar som möjligt . Korgen kammaren behöver snurra fritt för att ladda reglarna i pistolen kammaren, så att inte överfylla korgen. Sätt korgen täcka tillbaka på stiftpistolen och böja den lilla lastappen på plats för att låsa korgen locket och dubbar till pistolen.
3

Anslut den pneumatiska slangen från kompressorn till luft montering vid basen av stiftpistolen.
4

Vänd korgen flera gånger medan du tittar på kammaren belastning. Många vapen passar endast 18 eller 20 dubbar per kammare belastning innan de kräver omlastning.
5

Placera däcket på ett däck står så att basen på stativet placeras platt mot urinblåsan av däcket . Eftersom basen av stativet är universella för att passa alla däcken, kan den kräva att trycka bredare däck över till ena sidan av basen så att den sitter plant mot den inre blåsan och stöder däcket medan dubbning.
6 < p> Sätt den tredelade spetsen av stiftpistolen i ett förborrat hål i däcket. Rikta pistolen så rak som möjligt och inte trycker för hårt. Tryck in avtryckaren på pistolen tills dubben sitter i hålet och sedan gå vidare till nästa hål. Arbetet runt däcket tills alla hålen är fyllda. Eventuella dubbar som går på krokiga eller inte sitter ordentligt i hålen ska extraheras och återinföras ordentligt. Ett par nål-tång och en uppsättning av skärande vallar fungerar bra för att extrahera felaktigt sittande dubbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101431.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.