Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ändrar Split Fälgar

Militär och industriella fordon använder en delad fälg för att hålla däcken. Uppdelningen fälg design tillåter kraftigare däck som skall monteras på fordon. Uppdelningen fälg kan vara farligt om däcket är uppblåst, så vara mycket försiktig när du arbetar på en. Arbeta aldrig på däcket när det är på fordonet. Lyft bilen och ta bort däcket innan någon demontering. Alltid lägga däcket på en plan yta för underhåll. Demontering och montering av ett däck på en split fälg kan vara relativt svårt. Saker du behöver Sida 2 svan hals pärla verktyg
Gummiklubba
sprayflaska med fönsterputs
ventilkärnan borttagningsverktyg
brytjärnet
Däck bur
Visa fler instruktioner Review bort Rim
1

Töm ut luften ur däcket genom att avlägsna ventilen kärna med ett borttagningsverktyg. Ventilkärnan skruvar ut.
2

in den platta änden av svan hals pärla verktyg mellan sträng av däcket och kanten av fälgen. Applicera betydande tryck nedåt för att skjuta däckfoten bort från läppen. Upprepa detta runt omkretsen av fälgen. Du kan behöva hålla ned pärla på ena änden med en andra pärla verktyg.
3

in den platta änden av en bändjärn under den skårade änden av ringen där pärla ring är delas. Bänd upp kanten av ringen. Skjut spett runt omkretsen tills vulsten ringen tas bort från spåret i fälgen. Ställ den åt sidan.
4

Vänd däcket över och tryck pärlan ner från kanten av fälgen med svan-hals pärla verktyg. Börja på ena sidan och arbeta runt däcket. Lyft kanten av hjulet.
Förbered Däck
5

in den nya slangen i det nya däcket, om att ersätta både och blåsa röret till 3 psi. Spraya pärlorna och exponerade rör med fönsterputs för att smörja installationen.
6

Placera kanten på golvet med den räfflade sidan uppåt. Skjut däck och slang på fälgen, rikta ventilen med ventilen spåret.
7

Tryck däckfotsring på spåret med split placerad mittemot ventilen. Tryck vulsten på plats börjar med den ände som inte är skårad med gummiklubba.
8

Placera det monterade däcket till ett däck bur. Bifoga en luftledning till ventilen och pumpa upp däcket till rekommenderat tryck. Kontrollera pärlan så att den sitter ordentligt.
9

tömma däcket genom att avlägsna ventilen kärna. Sätt tillbaka ventilen kärna och pumpa upp däcket till rekommenderat tryck en andra gång. Tömning och uppblåsning av röret en andra gång kommer att se till att slangen sitter ordentligt i däcket utan böjningar eller veck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101723.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.