Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Kan Whitewall Däck vändas?

Vissa typer av däck är endast tillgängliga med vita däcksidor (det område på sidan mellan slitbanan och hjulet kanten). Du kan dock använda dessa däckmodeller som blackwalls genom att ha dem monterade med whitewalls vänts. Directional Däck

Några modeller av däck, avsedda för användning i våta förhållanden eller off-road applikationer, måste monteras så att de slår i en viss riktning. Whitewalls versioner av dessa är markerade med ett "L" eller "R" för att visa på vilken sida av ett fordon de ska placeras. Även pilar gjutna i sidoväggarna indikerar rotationsriktningen för vilket däcken är avsedda att arbeta.
Oriktat Däck

De flesta däck är oriktad, vilket innebär att de är utformade för att fungera lika bra oavsett vilket sätt de roterar.
Montering Directionals

När vrida whitewalls inne på riktade däck, den " R "måste däcken monteras bakåt på fälgar för den vänstra sidan av fordonet, och" L "däck på höger sida fälgar. Pilarna visar rotationsriktning bör visa däcken kommer att vända åt rätt håll.
Montering Icke-Directionals


Vid montering rundstrålande däck så whitewalls är till insidan, däcken behöver bara placeras på fälgar i omvänd.
däckrotation

Whitewall däck som vänds inuti bör roteras enligt den vanliga riktlinjer för att ändra sin ståndpunkt på ett fordon var 10.000 miles för att främja trampa jämnt slitage. En riktad däckrotation planen flyttar bakre däcket på framsidan och att framsidan till baksidan på samma sida av fordonet. För rundstrålande däck, är hjulen skiftade både fram och bak och även flyttas från ena sidan till den andra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101247.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.