Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckmönster Specifikationer

mönsterdjup hänvisar till mätningen av däckets djupaste spår från toppen av dess slitbanegummit . I amerikanska normer , är mönsterdjup mäts i 32nds av en tum . En sliten däck har mindre mönsterdjup . För säkerhet , när mönsterdjupet når juridiskt slitna mätning , är det dags att byta däcket . Bana Designs

däckmönster design är skräddarsydda för de allmänna vägarna behov av fordonets däck . Djupa design erbjuder bättre gripverkan på platser med lös jord och snö . Släta ytor tillåta maximal kontaktyta , vilket är fördelaktigt vid racing. En kompromiss mellan dessa ytterligheter ger de regelbundna mönster däckmönster som används på de flesta däck .
Mönsterdjup Mätning

Eftersom mönsterdjup är svårt att exakt mäta med en linjal , djup mäts ofta med en däckens mönsterdjup mätare . En bilist som vill mäta däckens mönsterdjup kan använda en amerikansk Lincoln öre för att se om däcket behöver bytas . Om Lincolns hela huvudet är synlig betyder det djupet är cirka 2 /32 tum , juridiskt slitna enligt amerikanska normer .
Skillnader i mönsterdjup
< p > Generellt startar en genomsnittlig nya däck som används i en bil i 10/32 tums till 11 /32 tum i mönsterdjup . Däck som används under vintern ( vinterdäck ) och de som används på lätta lastbilar har i allmänhet djupare slitbanor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101609.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.